door | zaterdag 16 september 2017 | Biblejournaling pagina's | 2 reacties

Biblejournaling is een taal voor iedereen. Dat bewijst deze pagina uit mijn Bijbel. Ik hou enorm van tekenen en schilderen en doe dat dan ook volop in mijn Bijbel … maar het is niet noodzakelijk om (goed) te kunnen tekenen om toch je hart creatief te laten spreken en aanbidden. Deze bijbelpagina is opgemaakt met een servet! Echt een prachtig exemplaar. Houd goed je ogen open bij feestjes of in een kringloopwinkel. Er zijn zulke prachtige servetten!
Om net zo’n prachtige pagina te maken doe je het volgende:

Je hebt nodig:

 • een servet (ja ja)
 • Clear Gesso (zie foto verderop in dit bericht) (Mod Plodge wordt veel genbruikt voor de zogenaamde servet techniek op doosjes e.d…. Mod Plodge kan ook maar deze blijft te lang pikkerig waardoor de bladzijden kunnen gaan kleven als je de bijbel een tijdje dicht hebt gehad.  Dus… modplodge kan eigenlijk niet!)
 • Kwastje
 • Eventueel acrylverf/ aquarelverf/ aquarelpotloden/ gelatos fabercastel

Voordat je begint: ZORG ERVOOR dat je een plastic mapje onder je pagina hebt die je gaat bewerken.

Stap 1: smeer met een kwastje de bladzijde goed in met gesso. Zorg ervoor dat de gesso overal zit. Niet te dik smeren, dat is niet nodig.

Stap 2: Knip of scheur de servet naar wens! Heel belangrijk: haal álle dubbele laagjes van de servet af. Goed kijken want soms lijkt het of je alle laagjes eraf hebt gehaald maar blijft er toch nog een dun tweede laagje zitten.

Stap 3: leg nu voorzichtig de servet op je bladzijde en veeg deze mét gesso vast. Begin in het midden van de servet en strijk met de kwast de gesso naar de buitenranden. Zo voorkom je te veel bobbels: iets bobbelen is trouwens niet erg. Ga niet zitten knooien met een servetje weer los peuteren want dat wordt een grote kliederzooi. Beter een klein bobbeltje die wellicht ook nog wegtrekt als de gesso droog is.

Ik heb op deze pagina links en rechtsbovenin de kleuren van de servet met gelatos op de pagina aangebracht. Dus voordat ik de gesso aanbracht, bewerkte ik de pagina iets voor met kleur om zo geen witgedeeltes te hebben.

……. ik gebruikte de transperent gesso van Amsterdam Acryl.

Hele fijne gesso die mat opdroogt.

Ik knipte nog een klein stukje vellum (kalkpapier) uit en letterde daarop de bijbeltekst. De achterkant van dat vellum kleurde ik met gelatos.
Ik plakte het vast met een stukje washitape.

2 Reacties

 1. Miranda

  Geweldig idee!!!! Heb hier nog wel hele mooie liggen!!!!!

  Antwoord
 2. Bregje

  super leuk idee. ik ga het uitproberen! Kan het ook met mod podge?

  Antwoord

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This