door | maandag 10 september 2018 | Biblejournaling challenge 30 dagen oogsten | 0 Reacties

10 september 2018 – 2 Korinthiërs 1:21

Hij heeft ons gezálfd!

God is zo goed. Zo liefdevol. Zo rijk. Zijn verlangen strekt naar ons uit. Hij gaf het Joodse volk de feesten, eeuwen geleden, om dat duidelijk te maken. De Heilige Geest is nu op aarde, dóór ons, door jou en mij, wij die geloven in Jezus en in het feit Hij stierf voor ons.

Olie verwijst naar de Heilige Geest. Ook in het eerste testament lezen we over de olie die mensen vervult. Dit gebeurd bijvoorbeeld bij David, 1 Samuel 13:16, wanneer hij tot koning wordt gezalfd. Dit gebeurd bij Jesaja (Jesaja 61:1). God heeft ons verhalen gegeven om de waarheid te kennen. Wat denk je van het kruikje olie van de weduwe waar Elia verblijft? Het kruikje gaat niet leeg totdat alle lege vaten gevuld zijn. De olie van God is rijk, is een eindeloze stroom, is zo overvloeiend.

Deze olie… is  beschikbaar voor jou en mij. Voor ons. Elke dag. Steeds opnieuw, steeds genoeg en overvloeiend.

Heb jij je ook wel eens afgevraagd, wat Jezus bedoelde toen Hij zei: ‘jullie zullen nog grotere werken doen dan Ik?” ( Johannes 14:12) want… zien wij die werken? Heb jij ooit een blinde genezen in Jezus naam? Een zieke laten opstaan na gebed? Ik denk dat het ook te maken heeft met de Heilige Geest die wijdverspreid over de wereld woont in de harten van onze broers en zussen. Wijdverspreid is Zijn Liefde. En overal waar Gods kinderen lopen, wonen, werken, spreken… dáár overal waait Gods Geest! Jij bent altijd en overal, gezálfd. Dat stáát hier!

We leven tegenwoordig in een maatschappij waarin ‘gevoel’ en ‘ervaren’ erg belangrijk is. Als iets niet ‘goed voelt’ dan kap je ermee. Zo vreemd eenvoudig. We hemelen ons gevoel op boven het alledaagse normale, fundamentele. We zijn aan het mediteren, aan het ‘rust zoeken’ in allerlei fenomenen als Yoga en New Age. We hebben ontdekt dat niemand perfect is of perfect wordt, dus nu zoeken we het in ons gevoel… veel jongeren houden zich bezig met het ‘bovennatuurlijke’,  want we hebben ontdekt dat een maatschappij waarin werkelijk álles voor handen is, ook niet ons diepste wezen gelukkig maakt… Best zorgelijk, toch? Waarom gaan we dan (alwéér) voorbij aan God, die allang weet hoe we in elkaar zitten? Waarom gaan we voorbij aan de eenvoudige vraag “Here God, vul mij met Uw Heilige Geest vandaag, geef me Uw rust en geef me Uw ogen om te zien en Uw woorden om te spreken”…

Luistertip:

Fall On Me

De Heilige Geest richt je blik op Jezus. De Heilige Geest overtuigd jou ervan, dat je een kind van God bent. Dát zijn de dingen die je zéker weet wanneer de Heilige Geest op je rust. Ja, de Heilige Geest kun je ook ervaren, já absolúút! En ik beloof je dat dit ook gebeuren zal wanneer je meer en meer op Jezus wilt lijken! De Heilige Geest geeft je een vreugde die dieper gaat dan de pijn. Geeft je de kracht om in stille wijsheid te zwijgen of in sterke zachtmoedigheid woorden te spreken. De Heilige Geest geeft je geduld en de Heilige Geest geeft je onrust om tot snelle actie over te gaan… De Heilige Geest kan echt je leven leiden en Jezus wil dat ook zo graag… dat jij zó je leven leidt. Maar het gaat niet in eerste plaats om het ervaren. Het gaat er in eerste plaats om dat de Heilige Geest jou de zekerheid geeft dat je een Kind van God bent.

Ga deze week met God, volg Jezus na en de Heilige Geest op jou!

Creatieve verwerking

Van de pagina maakte ik een aantal foto’s om zo stap-voor-stap inzicht te geven hoe ik werk én zo kun je het eenvoudig namaken!

Eerst maakte ik het sjabloon, op een schetspapier. En van dit sjabloon heb ik tenslotte een inspiratieplaatje gemaakt voor jullie om vrij te gebruiken:

Vervolgens tekende ik de schets ook in mijn Bijbel. Ik tekende het uit de losse pols, dus het werd weer iets anders als op bovenstaande sjabloon.

STAP 1 : Schets met potlood. Ik gebruik altijd een potlood met een zachte plattere punt. Zo voorkom je dat je het papier beschadigd met een scherpe punt. Ik probeer zo weinig mogelijk te gummen. Je ziet ook verschillende lijnen, die zijn zo zacht en straks bijna niet meer zichtbaar onder de verf. Gummen doet ook wat met je papier. Als ik toch moet gummen, doe ik dat met kneedgum.

STAP 2: Begin met kleuren. Ik gebruikte aquarelverf. Dit is de eerste laag. Ik geef al wat schaduwaccenten door meer en minder water te gebruiken. Ik bepaal ook alvast waar ik het wit wil laten, in het kruikje bijvoorbeeld.

STAP 3: Gewoon doorgaan met die eerste laag. Ik gebruikte geel voor de olie. Zo ziet het er nog niet mooi uit, de pagina bubbelt en is erg nat. Geef niet op! Ondertussen is de hand wel weer wat droger en maak ik daar schaduw met donkerbruin, dat doe ik ook met het kruikje.

Ook de omgeving kan ik alvast inkleuren. Ik kies een donkerbruine kleur en mix dat met wat oranje, om het kruikje, de olie en de hand, goed uit te laten komen.

STAP 4: Kijk, de gele olie is inmiddels ook droog, daar ga ik overheen met donkere oranje. Ik vind dat de olie nog wat meer moet oplichten en daarvoor gebruik ik de witte stift van Faber Castel. Witte accenten kun je ook maken met witte acrylverf of met een witte gelpen of zelfs met typex.

STAP 5: Ik pak als allerlaatste, als alles droog is, mijn zwarte watervaste fineliner (steadler 0,2) en accentueer nog wat lijnen, niet alles. De vingers van de hand nog iets. het kruikje en op enkele plekken ook de olie die druipt.

Ik handletter de tekst op een stukje vellum, ook weer met die witte stift. Omlijn de letters met een oranje pen én een zwarte fijneliner.

Heel veel creatieve aanbidding gewenst!

Och, en daar hoort nog een heel mooi nummer bij, om te luisteren en te zingen als je creatief aan de slag gaat!

Sela – Kom Heilige Geest

0 reacties

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This