door | dinsdag 11 september 2018 | Biblejournaling challenge 30 dagen oogsten | 0 Reacties

11 september 2018 – De Heilige Geest maakt Woning in ons!

Gisteren lazen we hoe de Heilige Geest ons zalft. Vandaag lezen we dat ons lichaam een tempel is van de Heilige Geest. Ons lijf is een woning! Voor Gods Heilige Geest!

Luistertip:

Wat betekent dát? Dat betekent, dat als we in de spiegel kijken, we de woning van de Heilige Geest zien. Als we in de spiegel onszelf aankijken, zien we daarom een prachtig mensen-exemplaar. We danken God voor die schepping. We poetsen onze tanden, kappen ons haar, doen mooie kleding aan. We eten goed, we spreken mooie woorden, we verspreiden een ‘lieflijke geur van Christus”. We lezen en luisteren naar Gods Woord en regelmatig doen we een grote schoonmaak. We gaan de kelder van ons leven in en jagen onze angsten, leugens, en zwarte eigenaardigheden weg. We klappen de trap naar de zolder open en verjagen de spinnen, de spinnewebben en de muizen en doen oude stoffige kleding weg. We doen oude dozen open die vreselijk veel pijn doen en we kijken ons verleden aan, we gooien dingen weg (we vergeven) of we besluiten om sommige dingen van vroeger een plek op de kast te geven in de woonkamer (we omarmen wie we zijn door onze familielijn of door lieve mensen die voor je zorgden).

Ja, zo zóu het kunnen gaan en daar mogen we ons ook naar uitstrekken. God maakt ons dapper door Zijn Heilige Geest. De Heilige Geest wil steeds méér woning in ons maken. Samen met Hem maken we onze woning steeds meer schoon, steeds meer wordt het een heerlijke plek waar jij jezelf in thuis voelt én waar andere mensen zich gastvrij en veilig ontvangen voelen.

Dat schoonmaken en bijhouden van je woning, dat is een taak die je hele leven doorgaat. De lectuurmand, de kast met DVD’s, het stof dat als een sleur maar steeds blijft neerdalen. De stofdoek met naam Dankbaarheid, is een goeie tegen stof! Jezus zalfde ons met de Heilige Geest, het is onze taak dat de Heilige Geest kan blijven wonen in ons huis. Samen met Hem, overigens!

Een handlettersjabloon!

0 reacties

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This