door | dinsdag 14 maart 2017 | Biblejournaling challenge 40 dagen | 0 Reacties

14 maart 2017

 

Mattheus 12:40

Voor vandaag maakte Ilse Kleier een prachtige én krachtige pagina, zo mooi! En we hebben kadootjes van Ilse: een uitleg van de gemaakte pagina zodat we ‘m na kunnen maken én een uitleg (tutorial) van hoe ze de paperclip maakte.

Jezus voorspelt dat Hij 3 dagen en nachten in het binnenste van de aarde zal blijven. Hij zal de dood in de ogen zien. Hij zal dood zijn. 

Meezinglied: “Ooit komt er een dag”

Is dat niet ergens onze allergrootste angst … Angst! Dóódgaan of dóódzijn. Of de manier waarop we doodgaan. Of angst om onze geliefden te moeten verliezen aan de dood. En dan degenen die we al hebben verloren… Die pijn steekt nog diep in ons hart en zal dat ooit anders zijn? Maar hier zegt Jezus, dat Hij die dood, die angst, in de ogen gaat kijken. Hij gaat het binnenste van de aarde in. Hij gaat ons voor en Hij komt er weer levend uit! Zijn sterven zal ons ook levend maken! Sterker nog: als we in Hem geloven dan zijn we al gestorven en we leven in Hem! Die echte deur van de dood… daar hoeven we niet meer doorheen. Daar zijn we al doorheen gekomen als we Hem in ons eigen hart hebben binnengelaten. Als we het tegen Hem hebben gezegd: “Kom in mijn hart wonen, Jezus!”

 

Is er dan nog wel ruimte voor angst, als Hij in je hart woont? Nee toch zeker? Je zou toch aan mogen nemen, dat je hart geen plaats meer heeft voor angst…?  Nee… Maar… Hoe zit dat dan toch? Mijn eigen ervaringen met angst zijn zo vreselijk akelig… Terugblikkend denk ik dat de angst voortdurend aan onze ramen zal rammelen en aan de deurklink en misschien ook wel met grof geweld de fundering wil uitstoten. Angst! Angst wil ‘net alsof’ doen. Angst doet ‘net alsof’ dat hij in de hoekjes van ons huis woont. Maar als je dan de rammelende ramen opendoet moet de angst wel voor jou beven. Want Jezus is binnen. En als je dan de deur van het slot doet en je hoofd verontwaardigd om het hoekje steekt, moet de angst wel vluchten. Want Jezus is binnen. En als je dan even naar de kelder loopt om te onderzoeken wat je toch hoort schoffelen, is het tijd geworden om dat lichtje wat je in de kelder hebt staan, buiten bij de voordeur te zetten. Dan moet de angst wel vluchten. Want Jezus is binnen! En echt alles wat de angst wil bereiken, is dat jij binnenblijft! Blijf vooral onzichtbaar! Want angst is bang voor Jezus.

 

Juist dat gerammel en geraas rondom je hart, zorgt ervoor dat je gesloten en angstig binnen gaat zitten. Schoorvoetend mag je kwetsbaar zijn. Want echt waar: Jezus is 3 dagen lang in het binnenste van de aarde geweest en heeft de zwaarste strijd al voor je gestreden.

 

Luisterlied: “No longer slaves” van Jonathan David en Melissa Helser

 

Als je dit blog gelezen hebt, moet je supergauw naar de site van Ilse gaan omdat ze daar een tutorial geplaatst heeft over de paperclip aan deze pagina!  – – Tutorial paperclip

Op instagram is Ilse te vinden onder de naam #ikmetliefde en ook haar eigen site is superleuk en inspirerend: http://www.kleurjebijbel.nl/

 

UITLEG van Ilse hoe ze de pagina maakte:

 

(..) in the heart of the earth

 

Op deze pagina heb ik letterlijk de aarde in een hart geschilderd. Ik vind het namelijk zo’n tof en passend beeld, want Jezus was daar 3 dagen, uit liefde voor jou! Zodat jij nu vrij kan leven, je geliefd weet en voelt, en dit door kan geven aan de prachtige mensen om je heen.
Ik heb voor deze pagina de volgende materialen gebruikt:
– aquarel (kun je ook vervangen door waterverf)
– neocolor2 (als laatste laagje en niet uitgeveegd zodat je het krijtachtige effect nog een beetje ziet en voelt)
– witte gesso van de Action (deze is semi transparant en geeft het toffe melk/wolkachtige effect over de ocean)
– 0.05 fineliner van UniPin bij bykris in de webshop te vinden
– tabpons van we’re memory keepers om de walvis als tab uit te ponsen
– paperclip met banner; hier vind je de gratis tutorial hoe je dit schattige paperclipje kan maken
Een hele fijne dag en ik wil het écht heel nadrukkelijk zeggen: geef de angst geen ruimte om binnen te komen. Natuurlijk waait de angst rond je hart. Ja natuurlijk! Want jij hebt iets wat de wereld om je heen niet mag zien! En natuurlijk is het een strijd om daar doorheen te komen, maar ik wil je bemoedigen: met Jezus kun jij deze strijd áán. En Hij begrijpt je volkomen want Hij is er zelf doorheen gegaan.

0 reacties

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This