door | woensdag 15 maart 2017 | Biblejournaling challenge 40 dagen | 2 reacties

15 maart 2017

 

Johannes 11:20-27

 

Het is toch eigenlijk vreemd. Je zult sterven op een dag. En toch zul je niet sterven als je in Jezus gelooft. En toch moet je éérst sterven om te kunnen leven.

Als je dit met je hele hart gelooft, hoe leg je zoiets dan toch aan iemand anders uit? 

Het lied van Elly en Rikkert verwoord het zó prachtig!

“Een korrelgraan” Elly en Rikkert

Johannes 12:20 -27 had ook prachtig gepast voor vandaag en heeft dezelfde boodschap.

Ik vind het zo bijzonder dat God al in de schepping Zijn wonderbaarlijke plan heeft uitgewerkt. De schepping verkondigt Zijn majesteit, het uitspansel spreekt van Zijn macht… Dat is werkelijk zo! Een graankorrel sterft, valt in de aarde… De korrel is niet meer zichtbaar. Maar in de aarde ontpopt zich een wonder. En dan draagt die éne graankorrel veel vrucht!

God wil dat we dit allemaal begrijpen. De jongste kinderen op school zijn alweer bezig met de lente en mogen leren hoe zaadjes, plantjes worden. Ze poten tuinkerszaadjes in kleine potjes en zien al binnen enkele dagen dat er groene blaadjes boven de aarde uitkomen. Zó eenvoudig zichtbaar is dit wonder.

 

En dán is er veel vrucht, een akker vol met wuivende graanpalmen.

 

 

 

 

Hij leeft, Hij leeft!

Dus, ik leef !!!

Meezingen! Opwekking 690: Hij leeft voor eeuwig. amen

En ter bekrachtiging van dit grote wonder, beveelt Jezus aan Lazarus om uit de dood op te staan. 

Wauw…

HOE IK DE PAGINA MAAKTE (en hoe jij erachter komt, hoe makkelijk biblejournallen kan zijn)

Eerst tekende ik met potlood een schets op een kladblaadje. Toen ik tevreden was, tekende ik de grijze lijnen over met een zwarte pen. Daarna legde ik het blaadje onder het bijbelpapier en trok het over met zwarte watervaste pen (steadler, puntdikte 0,2)

Daarna kleurde ik het in met aquarelverf (winsor en Newton). Waterverf kan ook. Zoals je ziet, kleur ik niet erg binnen de lijntjes. Ik hou er van de tekening een beetje luchtig te houden. Alleen de zaadkorreltjes én het groene steeltje heb ik wel binnen de lijntjes gekleurd. Na het inkleuren teken ik met pen sommige lijntjes nog even over.

De zwarte aarde vond ik te zwart en heb ik verdoezeld met een witte Neocolor2. Verdoezelen kan ook met witte acrylverf of met witte gesso. Begin altijd met weinig wit aan de kwast. Meer wit kan altijd nog. Ditzelfde verdoezelen heb ik ook gedaan met de blauwe lucht boven het graanveld en daardoor zit er nu meer diepte in die lucht.

2 Reacties

  1. Hennie

    Mooie uitleg Betuelle! En mooie pagina!

    Antwoord

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This