door | donderdag 13 september 2018 | Biblejournaling challenge 30 dagen oogsten | 3 reacties

13 september 2018

Vandaag wil ik jullie éérst bedanken. Lieve lezers! Voor jullie bemoedigingen, voor méédoen, voor jullie meelezen. Het kan dan wel zo zijn, dat ik de blogs schrijf en de teksten uitzocht; uiteindelijk doen we dit op deze manier echt samen, dankjulliewel!

En wie ik vandaag speciaal moet bedanken, is Vanessa uit België! Zij maakte vandaag de bijdrage en ze is in België een echte pionier wat betreft Biblejournaling. Haar hoop en haar wens is om mensen dáár ook warm te maken zodat Gods Woord ook dáár meer mensen kan raken. Bemoedig haar en volg haar ook op instagram, daar is ze te vinden onder de naam Biblejournaling België

Vandaag verdiepen we ons in het eerste wonder dat Jezus deed, het “water wordt wijn”  wonder. Zes vaten moesten tot aan de rand gevuld worden met water. Dat is zo ongeveer 600 liter in totaal.  Ik heb vaak om me heen horen zeggen, dat het wel een wat oppervlakkig wonder is voor een éérste wonder. Nouja, goed, het maakt duidelijk dat Jezus geen saaie Mán was, Hij hield van een feest. Maar ik geloof niet dat dit het enige is en ook niet het belángrijkste. Als Jezus iets deed, dan was dat om iets duidelijk te maken. We moeten ook niet  vergeten, dat de religieuze Joodse cultuur góed onderlegd was en vaak héél goed wist waar Jezus op doelde. Het Boek waar men toen uit las en onderwezen werd, waren de boeken uit ons Oude Testament. Dat was de Bijbel die Jezus kende van begin tot eind. Dat was de Bijbel die bestudeerd werd.

Water wordt wijn. Water wordt bloed; in het oude testament onder de handen van Mozes. Door Mozes breng God de wet. Onder de handen van Jezus wordt het water wijn. Door Jezus kunnen we de Heilige Geest ontvangen. We weten, dat wijn symbool staat voor de Heilige Geest. Jezus is gekomen, als het Levende Water, om ons de Wijn te kunnen geven! Nou, dat is toch een hele diepe onderliggende boodschap!

Daarbij verwijst Jezus ook naar de toekomst. Niet voor niets op een bruiloft. Op een dág komt Hij terug als de bruidegom om Zijn bruid op te halen. Zijn bruid; wij, de gemeente, de kinderen van God uit álle natiën van de hele wereld! Er komt nog een fantastisch feest! Jezus maakt niet zomaar een wijn op zomaar een feest. Nee, Hij maakt de meest lekkere wijn die iemand ooit proefde op een bruiloftsfeest.

Specifiek wordt genoemd in vers 1, dat dit wonder op de derde dag plaatsvindt. De derde dag, die kennen we! De derde dag, is de dag dat God de aarde leven geeft; zaad en gras! De derde dag, is de dag van de opstandig van Jezus, natuurlijk! De derde dag, is de dag van het Leven!

Jezus laat zien, dat Hij gekomen is om overvloed te geven. Eeuwig leven. Hoop voor de toekomst. Blijvende échte blijdschap… !

Daarbij hoort natuurlijk dat oude, bekende, nostalgische kinderlied van Elly en Rikkert!

Elly & Rikkert – Het beste voor het laatst

Ik wens jullie een hele fijne dag, met onmisbare tijd voor God!

3 Reacties

 1. Willemien de Jong Haasnoot

  Wat mooi ik zou het zo fijn vinden om deze 30 overdenkingen te kunnen overnemen zodat ze te bewaren zijn als studie voor later om nog eens door te lezen

  Antwoord
  • Bettuelle

   Ja, dat zou wel gaaf zijn, maar hóe! Een boekje hiervan uitgeven lijkt me weer zo’n dure klus!

   Antwoord
 2. Willemien de jong haasnoot

  Een pdf als bijlage zodat wie het wil het kan uitprinten en inbinden ik zou dat geweldig vinden

  Antwoord

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This