door | woensdag 15 maart 2017 | Biblejournaling challenge 40 dagen | 2 reacties

16 maart 2017

 

Lucas 2:34-35

 

Het verdriet

 

Het zwaard

 

De stilte

Luisteren: Mary did  you know (Ralph van Manen)

 

Wat kan ik schrijven over het verdriet van een moeder? Heelveel… maar ook helemaal niets. Het is als een zwaard dat door je ziel gaat, zegt de Bijbel. Dat zegt genoeg. Och Maria… jonge lieve mama… daar sta je met je allermooiste baby en alleen de gedachte dat het kindje iets zal overkomen, doet je al sidderen…

 

Laten we vandaag denken aan de lijdende Maria. De lijdende moeders en de lijdende oma’s… En de lijdende moeders die geen moeder werden. De vluchtende moeders. De verbitterde moeders.  De eenzame moeders. De moeders die hun kinderen kwijt zijn. De oma’s die hulpeloos toezien.

Denk aan: denk eraan, dat is natuurlijk veel te gemakkelijk. Bid voor hen en zoek naar de juiste woorden… De juiste woorden in het gebed. Doe je best de woorden te bidden die God geeft. Zoek verbinding als je zelf de lijdende mama bent. Put troost en bemoediging voor de toekomst uit de woorden van de Zoon zelf toen Hij stervend aan het kruis hing en zich bekommerde om Zijn moeder… toen Hij haar een nieuwe zoon aanwees en Johannes een nieuwe moeder.

 

Wat moest de wereld toch zonder moeders……..!

 

2 Reacties

  1. Petra Veen

    Dank je voor deze mooie maar ook verdrietige toelichting. Het heeft me diep geraakt.

    Antwoord
  2. Marjolein

    Prachtig en ontroerend mooi verwoord…dankjewel!

    Antwoord

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This