door | vrijdag 14 september 2018 | Biblejournaling challenge 30 dagen oogsten | 0 Reacties

14 september 2018 – Johannes 7:37-38

Zingen? Meezingen!

Opwekking 596 – Doordrenk mij Heer!

Het is op de dag van het Loofhuttenfeest (Soekot) als Jezus in de tempel staat en roept: “Laat wie dorst heeft, bij Mij komen en drinken! Rivieren van Levend Water zullen uit zijn binnenste vloeien!” Het is de gewoonte dat élke dag, tijdens het Loofhuttenfeest dat 7 dagen duurt, door de priester water wordt gehaald uit het badwater van Siloam. Dit water wordt naar het tempelplein gebracht en onder luid gejuich en trompetgeschal ontvangen. Het zogenoemde ‘plengoffer’. Het is een gebed om regen voor het komende jaar. En tijdens dit plengoffer wordt Jesaja 12:3 geciteerd: “Vol vreugde zullen jullie water putten uit de bron van Redding!” Dat is het moment waarop Jezus inhaakt en roept dat Hij dat water is! Wáter; ook weer een symbool van de Heilige Geest, Water dat ons reinigt en schoonmaakt en voortdurend nieuw leven schenkt.

Jezus spreekt hier ook over de Heerlijke Toekomst, daar waar het Loofhuttenfeest -een groot oogstfeest- een schaduw van is. Daar duiken we de komende twee weken ook af en toe in met heerlijke Bijbelteksten! Het is ’toekomstmuziek’ maar natuurlijk; ook voor nú heeft het ons wat te zeggen.

Levend water, is water dat voortdurend stroomt, zoals water uit een bron, beken en rivieren. Lees Jeremia 2:13 er maar eens naast. De waarschuwing om geen water op te slaan in potten – zelfgemaakte potten die lek zijn maarliefst! Daar zit ook een waarschuwing in voor ons. Om te blijven stromen, niet te teren op oude mooie ervaringen met God… maar voortdurend op reis blijven met Hem. Voortdurend uitstrekken naar wat Hij wil met deze nieuwe dag en jou. Stromen!

Luisteren:

Keith & Kristyn Getty – Living Waters

Er zijn fantastisch veel mooi liederen over het Levend Water. Het is met recht, een beeld wat ons aanspreekt. Ik koos vandaag als extra voor een heel Israëlisch Messiaans lied, opgenomen in Jeruzalem.. daar waar de tempel ooit stond! Leuk om eens te kijken en te luisteren naar de taal die Jezus onder andere sprak. De Engelse vertaling staat er onder, dat scheelt.

Sarah Liberman – Living Waters

Dit is voor vandaag de inspiratieplaat. Je kunt het uitprinten en gebruiken als sjabloon. Of als kleurplaat en lekker inkleuren. Of maak er een kaart van als geschenk voor iemand die gedoopt wordt… of iemand anders die een kaartje kan gebruiken… Het formaat kun je naar wens aanpassen in een programma zoals Word.

Geniet en Drink en NIET met mate!!

Creatieve verwerking

Van het proces heb ik een aantal foto’s gemaakt. Kijk mee en misschien kun je er wat tips uit halen!

Natuurlijk tekende ik de tekening eerst met potlood, daarna trok ik het over met een watervaste pen. Ik begin hier met wit te kleuren! Op de volgende foto zie je wat het effect daarvan is. De kleur roze wordt zo iets meer richting pastel. En vloeit mooi over in het natte witte gedeelte. Wel nat in nat doen, natuurlijk.

Met roze ga ik hier over het natte wit heen.

Groen? Ik maak vaak groen door eerst geel te kleuren en dan met groen er direct overheen/ doorheen. Zo krijg je een levendiger effect; wat mij betreft.

Foto van een tussenfase! Zie, die paarse bloemen links bovenin, heb ik ook eerst met wit ingekleurd. De paarse kleur is nu veel minder hard.

Fijne gezegende dag!

0 reacties

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This