Illustrator

18 maart 2017

 

Johannes 10:

de Herder geeft Zijn leven voor Zijn schapen

Luistertip: Mijn Herder – Sela

Och, Wilmi, wat een prachtige bladzijde heb je gemaakt om met ons te delen dit weekend. Toen ik de bladzijde onder ogen kreeg, raakte het mij zo… Het schaapje, op de rots, kijkt naar zijn herder … waarvan wij als kijkers, alleen de gewonde handen zien. Een herder heeft zojuist een schaapje van de dood gered maar het kost zijn eigen leven… Wat móet dat schaap wel diep geraakt zijn! Ja toch? Diep dankbaar, diep kwetsbaar. Diep verdrietig, dat ook. Zou het leven van dat schaap er vanaf nu niet heel anders uit moeten zien? Niet vanuit verplichting, niet gebukt onder het juk van een belofte die  gedaan is aan een dode en waarvan je haast uit angst, niet kan afwijken. (Oeh… leven vanuit een belofte aan een dode en de daarbij behorende angstige emotie is zó onhaalbaar, ongezond en zo vermoeiend) Nee… het is vanuit de liefde en dankbaarheid voor  Zijn Herder, dat het schaapje nu echt een ander leven zóu kunnen gaan leven!

 

Nu een ander schaap. Jij. 

Jij staat ook op een rots.

Jij kijkt je Herder in de ogen… zojuist heeft Hij je vastgepakt, op het nippertje voor de afgrond weggegrist. Op het nippertje kon Hij je weghalen voor de muil van een zwarte beer. Op het nippertje kon Hij je vastgrijpen voordat je werd meegesleurd door de ijskoude wilde rivier. Dankbaar ben je, schud het water uit je vacht… of komt even op adem… je bent nog bezig met jezelf. Je moet even tot rust komen. En dan hef jij je kop omhoog en verbijsterd zie je, dat de Herder die jouw redde, zijn actie moet bekopen met de akelige dood! Het leven glijdt weg van zijn gezicht en dan ben je alleen. Achtergelaten.

Voel jij je wel eens zo? Alsof God je achter heeft gelaten? Mens! Bedenk toch wat Hij deed voor je! Hij heeft de meest onlogische weg bewandeld om jou te redden! 

 

Het is een gratie dat er nog een leven voor je openligt.

Wilmi zegt dit erover: Het tekenen van de handen deed ik als laatst en vond ik zo allesomvattend maar ook een soort van eng, zeg maar. Dat ik die handen tekende..en dat Hij zover voor mij wilde gaan, begrijp je? Maar ook dat Hij me dus beschermt en ik me altijd veilig mag voelen!

Je zult ontdekken dat het niet is afgelopen met de dood van de herder. Het is niet zomaar een herder. Jezus is onze Herder.

Hij zette je niet zomaar op een rots… hij zette jou op het fundament van jouw nieuwe leven, Zichzelf!

En het is niet zomaar een nieuw leven; het is het Eeuwige leven dat is ingegaan vanaf het moment dat jij het kado van Jezus ontvangt: zijn leven voor het jouwe! ‘Ja!’ 

Meezingen: Jezus, Hij kwam om ons leven te geven

Leven vanuit dankbaarheid aan Jezus: dat is krachtig en zinvol leven.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: