door | maandag 20 maart 2017 | Biblejournaling challenge 40 dagen | 1 reactie

20 maart 2017

Amos 8:9

 

Vandaag een pagina, gemaakt door Els Hartog! En ze heeft zulke leuke extra’s, gauw verder lezen dus!

En Els, wat een prachtige pagina bij zo’n “donkere” tekst!

 

Els verzorgde vandaag ook de tekst voor het blog! Ontzettend bedankt! Heel inspirerend, heel mooi! 

Luistertip: Darlene Zschech- In Jesus Name

Met de tekst van vandaag worden we stilgezet….het gewone en alledaagse ondergaat een ingrijpende verandering…. Licht verandert in donker, de dag verandert in de nacht…

 

In de bijbel staat duisternis voor oordeel. Denk maar eens aan de voorlaatste plaag in Egypte, de negende plaag deze bracht een diepe duisternis van drie dagen. Of aan wat de profeet Joël profeteert:

 De zon zal verduisterd worden en de maan zal bloedrood worden. En dan zal de gevreesde dag van de Heer aanbreken.”

(Joël 2:31 BB)

 

En ook de tekst uit Amos profeteert over een naderend oordeel:

De Heer zegt: In die tijd zal Ik de zon op klaarlichte dag verduisteren. Midden overdag zal het in het hele land donker worden.

(Amos 8:9 BB)

 

In heel de schepping en door heel de bijbel heen ontdekken we de veelkleurigheid van God. Van heel Gods werk spat de kleur af! Hij gaf ons zelfs een regenboog vol kleur als teken van Zijn trouw. Maar het is waar, ooit kwam er een moment dat alle kleur verdween.  Wat God zo uitzonderlijk mooi gemaakt heeft, een prachtig en kleurige schepping wordt bij de kruisdood van Jezus gehuld in een diepe duisternis. Een zwart gat…

Hoe is het mogelijk? Jezus die zelf gezegd heeft: ‘Ik ben het Licht der wereld’, hangt in een drie uur durende diepe duisternis. Het zwijgen hangt op de heuvel. Het spotten is verstomd. De aarde zwijgt en houdt haar adem in, om straks te beven. En ook de hemel zwijgt, de zon zwijgt, de maan en de sterren zwijgen, de engelen zwijgen, God zwijgt. Hij neemt het niet op voor zijn Zoon. Jezus ontmoet op de heuvel het oordeel van God. Dat doet God zijn Zoon aan om in onze levens het licht weer te laten doorbreken.

 

En zo verschoot op de dag dat Jezus stierf de schepping van kleur. Vanaf het zesde tot het negende uur, drie uur lang, maar langer ook niet, en daarna ook nooit meer. Want sindsdien heeft de schepper zijn kleurenpalet steviger in handen dan ooit om te voltooien wat hij begonnen is. Hij mag zijn gang gaan, graag zelfs. In mijn leven wel, en hopelijk ook in dat van jou. Gods licht kan weer schijnen in ons leven. Laat het duisternis in je leven verdrijven door Gods licht, zodat jouw kleur zichtbaar wordt. Want in het spectrum van zijn licht is er voor iedereen een unieke kleurenschakering weggelegd.

 

Biblejournal je vandaag mee? Op mijn website geef ik een beschrijving van hoe ik deze pagina heb gemaakt en deel ik deze toffe kruisjes uit! 

 

Lieve groet,

Els Hartog.

 

(bron:  het artikel creativitieit door Willem de Vink)

 

Aansluitend op wat Els heeft geschreven, wil ik je nog wat vragen meegeven. Voor je eigen bijbelstudie, tijdens de creatieve verwerking of voor een bijbelstudie die je komende week nog te doen hebt met anderen… Je bent het namelijk waard om in het licht van de vrijheid te leven! En dat is soms een gevecht omdat de duisternis je graag de mond snoert. Jij kent namelijk de boodschap van Licht !! Jezus!!

-Waar is er nog duisternis in jouw leven? Waar móet God het licht van de zo(o)n van je weghouden omdat jij Hem er niet binnen kán laten? Welke zwarte zwaarheid drukt nog op je schouders?

-Zijn er dingen uit de duisternis, die perongeluk of bewust, bij je binnen zijn gekomen? … glaasje draaien, misbruik, slechte films, drugsgebruik, verslavingen, slechte geesten die je in de nacht plagen; echtwaar, er zijn veel mensen die daar last van hebben… maar … Lief mens… laat God daar binnen… Ga erover praten met vertrouwde anderen… En de vraag is: hoe kun jij God dáár op die donkere plekken, weer binnen laten?

-Zijn er dingen uit de duisternis die in je persoonlijkheid proberen te wroeten? Roddel… Jaloezie… Wantrouwen… Vrees… Luiheid… Controledwang… Hoe kun je daar beter bewust van zijn in je alledaagse leven zodat jij GOD de regie gaat geven en de vruchten van Zijn Geest de groeiruimte krijgen?

-En … hoe ga jij het Licht dat in je is; Jezus; laten zien aan de wereld om je heen? Want waar Jezus is , daar moet de duisternis wijken.

 

Meezingtip: Jezus, licht in de duisternis – opwekking 627

1 Reactie

  1. Sonja

    Dames bedankt voor deze mooie pagina en jullie teksten en vragen.. God mag ook bij mij Zijn kleur aanbrengen

    Antwoord

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This