door | dinsdag 21 maart 2017 | Biblejournaling challenge 40 dagen | 2 reacties

21 maart 2017

1 Johannes 1:5-9

Gisteren de duisternis zoals beschreven in Amos … vandaag het licht waar Johannes over schrijft!

Luistertip: God van licht – LEV

En Ilse Kleijer maakte er zo’n mooie pagina van: moet je die zon eens zien! Als we íets beeldends moeten zoeken om het licht mee te illustreren, dan is dat wel de zon! De warme, krachtige, leven-gevende zon!

Dankjewel Ilse voor zo’n mooie bijdrage voor vandaag. En wij kunnen meedoen! Helemaal onderaan deze pagina vind je een beschrijving hoe Ilse de pagina maakte.

 

Hebben jullie gisteren ook aandachtig de tekst van Amos gelezen en tot je door laten dringen? Wellicht heb je zelf een pagina bij de tekst gemaakt of  is het misschien bij een poging gebleven? Móeilijk eigenlijk, zo heb ik het wel ervaren. Zo grauw. Zo triest. Zo donker.

God is Licht! En dát is HIJ!

 

Dat God Licht is, kan het wat makkelijker maken om Hem te vinden in je dagelijks leven. Op zoek naar Zijn leiding en Zijn adviezen, mogen we zeker weten dat Zijn leiding altijd het licht kan zien. Er is in Hem geen duisternis.

Gisteren waren er pittige vragen bij het blog over Amos. De antwoorden daarop kunnen je kwetsbaarheid blootleggen… Als je ze hebt kunnen beantwoorden is het hoog tijd om Gods licht te laten schijnen. Gods licht schijnt al! Het is jouw beurt… Openen die gordijnen! Open! De lamellen omhoog. Je gezicht in het licht… van de Zo(o)n!

Hoe doe je dat dan praktisch? Gordijnen open doen in je leven, klinkt héél wazig. Alhoewel er mensen zijn die letterlijk met dichte gordijnen leven omdat het licht zo zeer doet… Nu dat toch ter sprake komt; misschien ben je zelf iemand die dat gevoel van ‘gordijnen graag dicht overdag’ wel herkent. Depressie omhult je als een sluier, een dikke mist. Of misschien ken je een huis waar die gordijnen altijd dicht zijn… Wat is het moeilijk om iemand te bereiken die daarachter woont. Kun je een kaartje door de brievenbus doen; zonder envelop en met een krachtige lichte boodschap! Dat zorgt voor een lichtstraaltje in de woning… en zo begin jij ook je eigen gordijnen te openen. En wist je, dat het openen van Gods woorden, ook licht verspreid? (psalm 119) Al merk je het niet; elke keer dat jij in de Bijbel leest, schijnt het licht. Omdat de duisternis wijkt voor Gods Woord! Ook het zingen van liederen voor God, zorgt er onmiddelijk voor dat de duisternis moet vluchten.

 

Ik daag je uit! Maak de zon! Bekrachtig op deze manier voor jezelf het feit dat God op je levenspad en alle lastige zijweggetjes en doodlopende kronkelpaadjes… Zijn licht mag laten schijnen. Het is heerlijk als ons – soms- rommelige chaotische en lastige leven – door Gods licht beschenen wordt. Dan hoef je het niet meer alleen te doen.

Meezingen! Opw 678 – God van het licht

______________________________

(..) in him there is no darkness at all!

Ik heb voor deze pagina de volgende materialen gebruikt:
– aquarel (kun je ook vervangen door waterverf)
– witte gesso van de Action (deze is semi transparant, hiermee maak je de toffe half doorzichtige zonnestralen)
– 0.05 fineliner van UniPin bij bykris in de webshop te vinden

2 Reacties

  1. Hennie

    Prachtig! En mooie tekst erbij. ????

    Antwoord
  2. Esther van Zoest

    De week van de tegenstellngen? Mooi gemaakt ik kan ermee verder vandaag en wat de gordijnen betreft….mooi omschreven maar ook lastig soms….

    Antwoord

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This