door | dinsdag 18 september 2018 | Biblejournaling challenge 30 dagen oogsten | 0 Reacties

18 september 2018 – Haggaï 2:5

Sela – God is in ons midden

Vandaag een bemoedigende tekst. Wat hebben we dat nodig. Bemoediging! En een bemoediging van de Allerhoogste doet ons zo goed. Vandaag zegt Hij, dat Hij in ons midden is! En in vers 3 zegt Hij: Houd vol!

Vandaag een fijne creatieve bladzijde van Rosanne! Dankjewel! Wat een fijne kleurrijke uitwerking! Haar instagram account vindt je onder de naam “Woordenvanroos”

Onderaan dit blog vind je haar gedachten bij deze tekst en met welke materialen ze de pagina maakte. Zeker dit blog even doorlezen en daarna haar stukje! Weer een heerlijk Bijbelgedeelte met een belangrijke les over ons zwoegen, ons zaaien en oogsten.

In deze context is de bemoediging een belofte van God aan het volk, dat flink werkt aan het opbouwen van de tempel… Hij moedigt de mannen van Israël aan om vol te houden. Ook al is de tempel na de verwoesting én opbouw, niet de tempel in zijn vroegere glorie.

De bouwers aan de tempel weten, dat ze met man en macht, niet die tempel kunnen bouwen, die Salomo ooit bouwde. De glans en glorie van prachtige versieringen, ontbreekt. Dat is ontmoedigend, toch? Verdrietig! Een vreemde vergelijking maar stel je even voor: dat is net zoiets als kijken naar een oude foto van jezelf toen je 16 jaar was. Wat was je prachtig, ook al dacht je er toen anders over, je hebt er namelijk nog geen last van rimpels, geen grijze haren, geen zorgen over je gezondheid zoals een verminderde conditie of opkomende rugklachten. De eelt onder je voeten was nog niet zo dik en spataders kende je nog niet. Je zat vol hoop en dromen voor de toekomst. Nu ben je een mens met vetlaagjes her en der. Grijze lonkjes in je haar… Het gewicht van toen, je kunt nog zo je best doen, het zit er niet meer in. Dat kan zó frustrerend zijn! En wat zegt God dan, in vers 9? “De luister van deze tempel zal groot zijn, nog groter dan voorheen”. Dát is niet te begrijpen. Maar let op! In déze tempel verschenen Jozef en Maria met hun baby, Jezus. In deze tempel zette de zoon van God zijn voetstappen. Deze tempel belééfde de grootste momenten in de geschiedenis! Met récht, de luister van deze tempel is vele malen groter dan die van Salomo! Dát hebben de bouwers op dat moment niet geweten!

Stel je nou nog even voor, jij als 16 jarige en nu… iets ouder of veel ouder (ah, misschien ben je 16, dat is heerlijk!) Leven met God maakt de wijsheid in je hart steeds groter en de stroom van Levend water vloeit al jaren steeds meer en zorgt voor steeds meer bloei. Door je hele levenswandel heen, mag je zien dat God zijn werk in je doet. Hoezo, zou je nog terugverlangen naar dat moment dat je 16 jaar was, maar misschien nog zó onzeker. En dat je God nog lang niet zo goed kende en nog niet zoveel jaren met Hem beleefd hebt?  Dat was in mijn geval in ieder geval wel zo!

Terug naar de bemoediging! Ik weet dat veel van ons hard werken. Waar dan ook, wat dan ook. We zijn druk en werken het zweet op ons voorhoofd. De kracht en de belofte van God om niet bang te zijn en hard door te werken, hebben we hard nodig!

Ja, we werken hard. Het is de moeite waard om de beide hoofdstukken van Haggaï te lezen. In het eerste hoofdstuk legt God uit waarom de oogst niet groot is en waarom het harde werken op niets uitloopt. “Jullie hebben veel gezaaid maar niets geoogst!” Omdat de mensen druk zijn met éigen huizen en het huis van God nog steeds een ruïne is. Hoe is het met ons harde werken? Moeilijke vraag… soms kunnen we zo druk zijn in de kerk en er achter komen dat het niets te maken had, met werken aan Gods Koninkrijk. Soms kunnen we zo druk zijn met de verwaarloosde dieren van de straat en er achter komen, dat het Gods Werk is wat je doet. Maar andersom kan het evengoed zo zijn. Het is in alles ‘gewoon’ zo belangrijk om God te zoeken.

Het Bijbelboek Efeziërs 2 vers 21 schrijft ons, wat de tempel van God tegenwoordig is. Dat zijn wij, steen voor steen, met Jezus als hoeksteen. Wij zijn de tempel van God. En vers 22: Samen opgebouwd, zijn wij een plek waar de Heilige Geest kan wonen. Hóe kunnen wij nú bouwen aan déze tempel van God? Hóe maken wij déél uit van deze tempel van God zodat wij ook kunnen zeggen… “De Geest van God is in ons midden?”

Nog een prachtige sluit-zin voor dit blog. Haggaï 2 vers 19 … “Vanaf vandaag zal Ik jullie Mijn zegen geven”.

You are here, moving in our midst “Way Maker”

Nog even meezingen? Dit lied past bij het blog!

Opwekking 713 – Als U Het Huis Niet Bouwt

Bijdrage van Rosanne

Wat een mooie regel uit het voor mij onbekende en korte Bijbelboek Haggaï. Het geeft je een veilig en geborgen gevoel. Dat is zo welkom in een wereld waar niets vanzelfsprekend is. Een wereld waar het steeds vaker eenieder voor zich is. Daar verhaalt het boek Haggaï ook over. We zaaien veel, maar oogsten weinig…

Uiteindelijk is de pagina een heel bont geheel geworden. Inspiratie voor de kleuren is de “Indian Summer”, de heerlijke nazomer waarvan we deze week volop mogen genieten. Wat een kadootje! Ik startte met decoupagepapier, aan de linkerkant, en basis voor het volle kleurenpalet. Decoupagepapier kun je goed gebruiken in je Bijbel, je ziet de woorden er prachtig doorheen. Op de rechterpagina, waar nauwelijks tekst stond, heb ik een lichtroze vel geplakt als rustige tegenhanger van de kleurexplosie op links. Om toch het evenwicht niet te verliezen heb ik op de rechterpagina een tabje gemaakt, waar de kleuren weer in terugkomen. En… fijn voor mij… genoeg ruimte om heerlijk te handletteren!

Gebruikte materialen:

  • Acrylverf
  • (decoupage)papier
  • Vastgelijmd met de matte medium van Amsterdam
  • Zwarte fineliners
  • Uni-ball signo broad wit
  • Edding 751 paintmarker

0 reacties

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This