door | donderdag 23 maart 2017 | Biblejournaling challenge 40 dagen | 0 Reacties

Dag 22 / 40 dagen

 

Mattheus 21

 

Dag 20 van de 40 dagen.  Op de helft alweer… Op de helft nogmáár! We hebben nog zoveel mooie dagen te gaan!

En vandaag is weer zo’n dag. We begroeten de Koning! Hosanna! Mag Hij binnenkomen?

Vandaag maakte Semna Otten-IJs een pagina!! Dankjewel Semna! Want het is zo gaaf; ze zorgde ook voor een printable! Hier is de link naar de printable en ook direct naar haar facebookpagina!

Meezingtip: Ik wil juichen voor U mijn Heer

Natuurlijk laten we de Koning binnengaan! Kijk dan! We doen onze jas zelfs uit, bereiden de weg voor Hem, leggen onze jassen neer voor Zijn rijdier, we openen de poorten! En dan plukken we de takken van de bomen en we zwaaien en we zingen! Hosanna! U bent mijn koning! U neemt de plek in op de troon van mijn hart! Vol verwachting … wat gaat Hij doen? En dan valt het tegen…

Hij gaat naar de tempel en gaat daar schoon schip maken! Wat een herrie en wat een chaos. “Ik dacht dat Hij de Romeinse bezetting van de troon zou stoten maar Hij vertrekt naar de tempel”. Hij doet niet wat de menigte gedacht had. Verwacht had. (Doet Hij wat ik verwacht als Hij mijn hart binnenkomt? Of gaat Hij eerst schoon schip maken?)

 

Iets wat ik vaak -te vaak, wat mij betreft- hoor; dat mensen niks meer van GOD ervaren. Ze hebben een unieke ervaring gehad met God, vroeger in hun jeugd of tijdens een kerkdienst of EO-jongerendag of tijdens een alphacursus –  Hem in hun hart binnengelaten. Ze waren zo vol van vreugde; zo vol blijdschap en passie! Maar na niet al te lange tijd… zwakt de vreugde af, ze voelen niks meer. Ze weten het niet meer. Het leven is na de ervaring gewoon weer door gegaan. Elke ochtend bleek gewoon nog hetzelfde te zijn.

Maar mijn vraag is dan: op welke plek in je hart wilde Jezus schoon schip maken? Hij kwam de poorten binnen maar mag Hij dan ook verder gaan? Vind je het dan oké dat Hij schoon schip maakt en dat Hij daarna voor elke zonde en elke pijn .. voor jou aan het kruis hangt?

 

En weetje, het is misschien wel heel simpel. Je gelooft in Jezus; je liet Hem de poorten binnengaan en dan gaat Hij opeens ergens heen waar je Hem niet verwacht had. Hij loopt een andere route! Dan ben je Hem gewoon ‘even kwijt’… Dat is gewoon zo menselijk. Dan is het wél belangrijk dat je gaat bedenken wat jouw verwachtingen waren en wat Hij daadwerkelijk aan het doen is in je leven. Als Jezus bij je binnenkomt dan verandert er namelijk wel degelijk iets: Al merk je het niet… Hij is bij je! Hosanna! Het mooie lied van Remko Hakkert past daar prachtig bij.

“voetsporen in het zand” -Remko Hakkert

 

 

 

 

0 reacties

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This