door | vrijdag 24 maart 2017 | Biblejournaling challenge 40 dagen | 0 Reacties

24 maart 2017

Johannes 17. Het Hogepriesterlijk gebed.

Luisteren: Kees Kraayenoord – Gethsemané

Hennie Jochems maakte vandaag de pagina en hieronder ook haar woorden over dit indrukwekkende bijbelstuk en hoe haar pagina tot stand kwam. Dankjewel voor het delen Hennie! En dankjewel, dat je ons laat meekijken hoe bij jou een pagina uit je handen komt tot eer van God!  Op instagram is Hennie te vinden onder de naam bijbelcreaties.nl en op facebook is ze te vinden op Hennie Jochems biblejournaling. 

Wat een bijzonder gebed van de Zoon tot zijn Vader, onze God!
Jezus zegt hierin zoveel! Vlak voordat Hij ter dood wordt veroordeeld bidt Hij voor ons die Hij zo liefheeft. Hij pleit ons vrij bij God en zegt voor altijd ons bij zich te willen hebben, waar Hij ook is! Wat een grote liefde toont Hij opnieuw. Diezelfde grote liefde die God voor ons heeft. Door zijn Zoon naar de wereld te sturen om ons te bevrijden van de dood. Om ons het eeuwige leven te geven bij Hem, die zit aan God’s rechterhand! Wat een geweldig vooruitzicht voor ons.
Maar hoe zal Jezus zich gevoeld hebben, zo vlak voor zijn lijdensweg? Ik kan me voorstellen dat er in Hem ook angst en misschien paniekgevoelens waren. Bang voor de pijn en vernedering die hem nog te wachten stond. Hij alleen wist dat!
Met deze gedachte heb ik het gebed van Jezus uitgewerkt. Het is een mixed-media pagina geworden, waarin ik puur mijn gevoel heb overgebracht na het lezen van Jezus’ gebed. Het is uiteindelijk nogal een mengeling geworden van vreugde, angst, grote liefde, dankbaarheid, bewondering, geloof en vertrouwen op Hem, die van ons houdt!

 

Het gebed van Jezus… we weten uit andere evangelien dat Hij tijdens dat bidden… “werd overvallen door doodsangst, maar bleef bidden; zijn zweet viel in grote druppels als bloed op de grond.” (Lucas 22:43-44,)

Dat bedenkend… maakt het gebed van Jezus des te meer, indrukwekkend.

 

Meezingen: Sela – Gethsemané 

 

Johannes 17, het gebed van Jezus, bevat zoveel informatie… ik bid dat Zijn woorden in je hart landen als de morgendauw…

Fijne dag! 

0 reacties

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This