door | zaterdag 25 maart 2017 | Biblejournaling challenge 40 dagen | 2 reacties

25 maart 2017

Vandaag verzorgde Ineke Kits de pagina en een blog! Dankjewel Ineke! Er is; voor de vroege vogels; nog even wat mis gegaan met het digitaal overdragen van de pagina naar de website. Ik verwacht dat dit later op de ochtend is opgelost. Voor nu in ieder geval alvast het blog!

Muziektip: ik zie het kruis

“Om onze zonden werd Hij doorboord, om onze wandaden gebroken”

                                                                                   Jesaja 53: 5

 

Soms gaat een blogje schrijven je makkelijk af en een ander moment komt er niets uit de pen.

Een tijdje terug heb ik een beeld gemaakt bij Jesaja 53. Bovenstaande tekst sprong duidelijk naar voren bij het lezen van dit hoofdstuk.

Nu ben ik stil….en ik weet niet zo goed wat ik moet schrijven. Mijn ogen bekijken de bladzijde die ik heb gemaakt. Hoe kan ik nu verwoorden wat ik lees en wat ik heb gemaakt? Ik zie een tegenstelling; de gruwelijke spijker die door Jezus hand is geslagen op het ruwhouten kruis. Aan de linkerkant zie ik het woordje Liefde staan.

Hoezo Liefde Heer? Het is soms zo moeilijk te bevatten, dat Jezus als een Lam werd geofferd voor onze zonden.

Ik begin maar weer te lezen…vanaf vers 1: “Wie kan geloven wat wij hebben gehoord?”

Jesaja profeteerde over de geboorte van Jezus, Zijn leven en Zijn kruisiging. Jesaja leefde zo rond 700 voor Christus. In die tijd was het wel moeilijker om deze profetie te geloven.

Wij leven in een tijd dat deze profetie 2000 jaar geleden is uitgekomen.

Wie kan geloven wat wij hebben gehoord?

Heer…ik ben stil….en heel dankbaar voor Uw offer!!

 

2 Reacties

  1. Salomé

    Ben benieuwd naar de pagina!

    Antwoord
  2. Els

    Nou ik ben ook benieuwd…en ondertussen stil…wat een profetie hé!

    Antwoord

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This