door | maandag 24 september 2018 | Biblejournaling challenge 30 dagen oogsten | 0 Reacties

24 september 2018

“Hij heeft onder ons Zijn tent opgeslagen!”

Ineke Kits maakte een prachtige bladzijde in haar artjournal. Kijk voor deze pagina én meer van haar mooie doordachte werk op haar website, www.inekekits.nl Op haar website beschrijft ze ook de gebruikte materialen.

Ineke schrijft zelf: Naar aanleiding van de bijbelchallenge #30dagenoogsten van @bettuelle heb ik een creatieve verwerking gemaakt in mijn artjournal naar Johannes 1:14 “Het woord is mens geworden en heeft bij ons gewoond, vol van goedheid en waarheid…”
“Jezus sloeg onder ons Zijn tent op”, woorden waarbij ik moet denken aan dat Jezus heel dichtbij ons heeft gewoond en dit door Zijn dood en opstanding nu nog steeds zo is!
Bij het overdenken van de Bijbeltekst van vandaag werd ik ook gewezen op Psalm 27: 6 “Hij verbergt mij veilig in Zijn tent.” Wat een liefde gaat hier toch vanuit! Ik mag mij veilig en geborgen voelen, wat er ook gebeurt in mijn leven. Warme gevoelens komen bij mij binnen. In het verborgene van Zijn tent mag ik zijn wie ik ben, een geliefd kind van God. Heerlijk bij Hem zitten en stil worden. Zonder iets te moeten. “Laat het los Mijn kind, kom bij Mij en breng al je pijn, verdriet en angsten bij Mij… Ik geef je Mijn vrede, rust, genezing en herstel.” Bijzondere woorden die vandaag mijn hart raken! Wat een liefde!

Het woord tént, dan denk je aan ‘op reis zijn’… tijdelijkheid. Het woord ’tent’ in de oorspronkelijke tekst komt van het Griekse woord ‘skenoo’ wat allemaal vertaald kan worden met: “tent opslaan, tabernakelen, kamperen, in een tent wonen”, allemaal woorden die verwijzen naar het loofhuttenfeest. Al eerder zijn we dit in de Bijbel tegengekomen tijdens de tocht door de woestijn. God koos ervoor om, meereizend, onder Zijn volk te wonen in een tent: een tabernakel. We weten het: God is te groot, te alomvattend om onder ons te wonen. De zoom van Zijn kleed vult de tempel! We weten ook: God is zó groot en liefdevol dat Hij zelfs in ons kan wonen! Voor God is niets te wonderlijk en in de Bijbel gaf Hij ons verhalen om het beter te kunnen begrijpen. Hij woonde onder Zijn volk in een tent: de Tabernakel. Jezus kwam onder ons Zijn tent opslaan. En nu woont God in ons en reist nog steeds met ons mee in onze éigen tent die daarom een tempel is: ons lichaam!

Darlene Zschech – Jesus at the Center

Onder ons gewoond. God die mens werd en van Wie we zeker weten dat Hij ons begrijpt omdat Hij het leven zelf geleefd heeft.

0 reacties

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This