door | dinsdag 25 september 2018 | Biblejournaling challenge 30 dagen oogsten | 1 reactie

25 september 2018

Vandaag een prachtige creatieve verwerking van Marjolein! Zó mooi! En, in haar webshop heeft ze vandaag een supergave aanbieding! Als je het blog gelezen hebt moet je vooral naar haar website Marjoleinscreations.nl

God begrijpt het, dat het leven hier op aarde zwaar en moeizaam kan zijn. Onze “aardse tent” is niet perfect. Onze gezondheid laat ons in de steek. Ons lichaam is niet wat onze geest wil zijn. God begrijpt het!

En dan toch ook die bemoedigende tekst aan het einde, hóe we er ook bij zitten, God weet dat we in onze aardse tent prachtig werk kunnen verrichten. De laatste tekst kan ook beangstigend overkomen. God vráágt wat van ons. Iedereen krijgt wat hij verdient, het wordt zichtbaar wat je deed, goed of slecht. Je zult krijgen wat je verdient. Maar luister nou eens goed. Angst is nooit van God. Dat is een slechte raadgever! God hééft je gered, de hémel zul je zien! Dat toekomst beeld is wáár en hangt niet van je werken af. EN ja, we lezen hier, dat de werken er toe doen. Wat we doen, dat doet ertoe. Laat je dat vooral bemoedigen. Het zware leven in onze beperkte aardse tent maakt het toch mogelijk om mooie dingen voor Gods Koninkrijk te doen. Doe dat dan ook!

En als je geen idee hebt hoe en wat, welke werken doen ertoe? Wat is jouw taak? Bid erom. Vraag om duidelijkheid en om een helder inzicht over je huidige werken. Vraag God om hulp om de juiste keuzes te maken. Er staat namelijk óók in vers 5 dat God ons de Geest als onderpand heeft gegeven. Je hoeft het leven niet alleen te doen.

Die aarse tent waarin we wonen: dáár staat de loofhut ook voor. Wij zijn o-zo kwetsbaar. Een schamel hutje. Maar wat een feest dat we in dat schamele hutje, mogen beseffen dat God ons omringt!

En dat moment, als onze aardse tent is afgebroken.. dan komt er dit!

Opwekking 818 – Op die dag

En kijk eens, hoe mooi Marjolein dat verbeeld heeft!

Nog een prachtig lied dat zingt over de hoop die dit ons geeft, over de Heilige Geest die in ons leeft, over het geloof dat onwankelbaar is en já, over de vreugde die God ons van binnen geeft! Ook een thema wat we al eerder deze challenge hebben gehad en een absoluut onderdeel van het loofhuttenfeest.

I Will See The Lord – Ryan Kennedy en anderen

1 Reactie

  1. Sara

    Prachtig en bemoedigend!

    Antwoord

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This