door | woensdag 26 september 2018 | Biblejournaling challenge 30 dagen oogsten | 0 Reacties

26 september 2018 – Psalm 27

We hebben ons al een paar dagen verdiept in het loofhuttenfeest, het oogstfeest. De loofhut is een belangrijk onderdeel van dit feest. In de Hebreeuwse taal geeft het woord ‘hut’ of ’tent’  ook aan: bescherming, tegen de weerselementen. Het woord geeft ook aan: gezelligheid, nabijheid, samenzijn; thuis zijn. De hut staat voor de bescherming door God, het staat ook voor de plek waar we intiem contact met God hebben.

Heerlijk lied!

Sela – U bent mijn schuilplaats

Hetzelfde lied in het Engels en prachtig zuiver accapella:

You Are My Hiding Place

De psalm past in de betekenis van het Loofhuttenfeest. De psalm wordt ook vaak gelezen tijdens dit feest. De vreugde, de bescherming! Vers 1 zegt dat God ons licht is. Tijdens het loofhuttenfeest is het (was het, toen de tempel nog stond) de gewoonte om een licht te ontsteken. Jezus zegt: Ik ben het Licht van de Wereld! (Johannes 8:12)

We komen Jezus nog een keer in deze psalm tegen, vers 5 “Hij tilt mij hoog op een rots”… weer die rots waar we veilig zijn! De meereizende rots waar Paulus over spreekt en de Rots die ons in deze woestijn van Levend Water voorziet!

Ik tekende de tent onder de sterrenhemel… de schepping van God. Zijn hemel, Zijn plafond… of kijken we stiekem naar de vloer van de hemel waar gaatjes in zitten en zien we al wat van Gods Heerlijkheid?

De hele psalm heeft zoveel mensen al mogen troosten en bemoedigen. God beschermt ons! God verbergt ons! Als het moet maakt Zijn hand ons onzichtbaar voor het kwaad. Als Hij het wil is Zijn hand bemoedigend tegen onze rug en helpt ons om door te gaan. Ook al is de levensweg zwaar en moeilijk, dat is geen reden dat God geen schuilplaats is. Hij is ook in moeilijke dagen, ons licht. We mogen Hem nazeggen “Ik zoek Uw nabijheid!” … we kunnen het wel uitschreeuwen op die momenten dat we Hem niet dichtbij voelen. Waar is Hij? Het laatste vers, zo mooi: “Wacht op de Heer, ja wacht op de Heer! Wees dapper en vastberaden”

Om mee te zingen met alles wat in je is. Zie uit!

0 reacties

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This