door | donderdag 27 september 2018 | Biblejournaling challenge 30 dagen oogsten | 0 Reacties

27 september 2018 – Jesaja 12:3

We kunnen ervaren dat we van veel dingen, te weinig, hebben. Bijvoorbeeld… te weinig tijd. Te weinig leuke hobbyspullen (…) te weinig leuke vrienden, te weinig contact in de kerk, te weinig aandacht van mensen, te weinig radicaliteit in je omgeving, te weinig zonlicht in je huiskamer en te weinig ruimte in de tuin, te weinig geld, te weinig gezondheid… sommige dingen zijn echt akelig, als daarvan te weinig is! Máár: van de Heilige Geest is altijd genoeg! Dat staat hier. Dus zoek het niet in ’te weinig’,  maar laten we het zoeken in die overvloed. Er is overvloed! We weten het: water staat voor de Heilige Geest. Het geloof in Jezus gééft ons die Heilige Geest. Geen wonder dan, dat we kunnen putten uit de bronnen van heil.

Prachtig lied, althans, dat vind ik… Daar zingen ze dat we wonderen mogen verwachten. Een hoopvol en vrolijk lied. We leven in de overvloed van de Heilige Geest. We leven bedekt door Zijn liefde, we wandelen in Zijn vrijheid, we zijn veranderde mensen!

Living in the overflow – Charity Gayle & Joshua Sherman

We zijn het al eerder tegen gekomen deze challenge. Op de laatste dag van het Loofhuttenfeest verschijnt Jezus op het tempelplein, juist wanneer de waterceremonie plaatsvind. Tijdens deze gebeurtenis wordt deze tekst uit Jesaja 12 voorgelezen. Jezus laat er geen gras over groeien en maakt bekend, dat dit schriftgedeelte over Hem gaat. Dat Hij dat levende water is, de vervulling van de symboliek. “Wie dorst heeft? Hij komt tot Mij! Ik ben het Levende Water! En stromen van Levend water zullen uit jouw binnenste vloeien!” Geen wonder ook, dat de schriftgeleerden zó boos zijn. Ze ervaren dat als een ernstige schending. Wij weten nu wel beter, gelukkig. Jezus sprak daar een heerlijke waarheid!

Natuurlijk, ik hoor veel mensen twijfelen of ze wel in die overvloed leven. Ja, ik twijfel er ook over. Het zou toch allemaal anders zijn, als we leven in overvloed? Ons hart is soms nog zo zwaar van zorgen. Ons lied is soms nog zo bedrukt en klein. Onze woorden zijn soms helemaal niet zo vriendelijk… we zaaien niet alleen maar goede dingen. Onze manier van leven schittert niet alsof we in overvloed leven. Ik weet zeker, dat het gebed om méér van de Heilige Geest in ons leven, een gebed is naar het hart van Jezus. Het zal dus ook gehoord worden en verhoord. Het is ook een éng gebed. Want wat gebeurd er werkelijk, als de Heilige Geest ons zo doordrenkt dat we overstromen? Moet dat de reden zijn om zo beknepen te blijven leven? We zijn er om een verschil te maken! En we weten toch ook dat God zo vaak zegt “wees niet bang”… angst voor Hem is het laatste wat ons helpt!

Misschien maar even de muziek hard aan zetten, op repeat en meezingen…

Heilige Geest van God, vul opnieuw mijn hart

“Stromen van levend water zullen uit zijn binnenste vloeien”,  voegt Jezus toe. Wat een belofte. Gevuld van de Heilige Geest mogen we anderen in onze omgeving ook aanraken, bereiken, gewoon door te zijn wie we zijn: met een volledig open hart naar God! Een open hart zoals beker zonder deksel, graag! Een beker, recht op graag! Zodat God ons echt zo kan vullen zodát we overstromen.

0 reacties

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This