door | maandag 10 april 2017 | Biblejournaling challenge 40 dagen | 0 Reacties

10 april 2017

 

Mattheus 26:1-13

(of Johannes 12:1-3)

 

Ilse Kleijer! Wat maakte je een prachtige dame op deze pagina! Die blik in haar ogen, zo fantastisch! (www.kleurjebijbel.nl en op instagram #ikmetliefde) Wat mij betreft is het precies die vrouw, waarover CeCe Winans zingt in haar lied “Alabaster box”

 

 

 

God aanbidden – het leven zó te leven vanuit diepe liefde voor Hem – je leven als een geur, als een lieflijke geur! (2 Korinhiërs 2) 

Wat deze vrouw hier doet; vlak voor de dood en begravenis van Jezus; is een daad van diepe liefde en ontzag. Olie in een albasten kruikje; dat was niet zómaar een olie, het halsje van de kruik moest gebroken worden om erbij te komen (Marcus 14:3). De vrouw zalft de voeten van Jezus met haar haren; ze buigt voor Hem. Haar haren, haar handen… ze druipen en glimmen van de geurende olie. In Mattheüs lezen we, dat ze ook het hoofd van Jezus met de olie zalfde.

Vanaf dat moment ruikt de vrouw hetzelfde als Jezus; haar húis ruikt het zelfde als Jezus, volgens Johannes. En de sterke en heerlijke geur zal nog dágen met haar meegaan… Is dat ook niet, wat aanbidding doet met óns? We gaan ruiken zoals Jezus en dat is een aangename geur voor God!

Ook dit gegeven uit ons leven met God, is niet nieuw … en al eeuwen geleden door God ingesteld; juist, dáár! In de tabernakel! Vóór het voorhangsel van het Heilige der Heiligen, stond het reukwerkaltaar! Dit altaar brandde voortdurend- God wilde omgeven zijn met de geur van aanbidding. JEzus zou voor ons geofferd worden en dit was gebeurde ter voorbereiding… (Exodus 30) Aanbidding staat voor een leven in overgave aan Jezus… Oh, er is nog zoveel meer uit te diepen over dit thema! De specifieke kruiden die in de olie aanwezig waren en weer verwijzen naar het lijden van Jezus… Wat aanbidding ten diepste inhoudt en wat het met je doet…

Psalm 103:1-2… Loof de Here mijn ziel, met álles wat in je is.

Aanbidding: de eerste keer dat het woord ‘aanbidden’ wordt gebruikt, is wanneer Abraham aan Izak uitlegt dat ze de berg opgaan om God te aanbidden… ow… aanbidding kost ons alles. Abraham was nog in de veronderstelling dat hij wérkelijk zijn bloedeigen zoon zou doden en offeren. En hij noemde dat ‘aanbidden’… Zo zie je maar… aanbidding is niet alleen liedjes zingen. Aanbidden; aan Zijn voeten zitten zoals Maria… Aanbidden: gehoorzaam zijn zoals Abraham… Aanbidden… de geur van Jezus verspreiden.

 

Hé… hoe ruik jij vandaag?

En… hoe ruikt jouw huis? 

 

Luistertip: Pour my love on You – Kees Kraayenoord

 

Luistertip: Alabasterbox – Cece Winans

0 reacties

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This