door | zaterdag 4 maart 2017 | Biblejournaling challenge 40 dagen | 3 reacties

4 maart 2017 – Romeinen 8:31-32

Als GOD voor ons is, wie is er dan nog tegen ons!? Zal Hij, die zelfs Zijn eigen Zoon niet spaarde maar omwille van ons heeft prijsgegeven… ons met Hem niet alles schenken?

Jezus is gestorven voor ons, om ons vrij te maken!

Luistertip:

Opwekking 760 of de Engelse versie van Chris Tomlin: Whom shall I fear

Opwekking 760 – Wie vrees ik nog
Chris Tomlin – Whom Shall I Fear

Leef dan toch niet zo krampachtig! Mens! Wat houdt je toch nog vast? Welke gedachten en welke angst hebben jou de boeien weer omgeslagen? Welke akelige hersenspinsels uit het verleden of het heden, hebben je in een zuurstofarmzakje gestopt zodat je geen kant meer op kan? En waarom… o kind van God… waarom heb je het laten gebeuren?

Het sterven van Jezus was de ultieme liefde, grotere liefde is niet denkbaar.

En toen je in Hem ging geloven -toen je in één keer of heel langzaam stapsgewijs- tot het besef kwam dat het allemaal écht wáár is wat er geschreven staat, dat Jezus écht alles voor je over had, toen je dat werkelijk tot in het diepste puntje van je tenen geloofde, wat was je toen rijk!!! Wat een Glans van Goud verspreide jij… Je werd vrij, vrij mens!

Kom alsjeblieft uit de boeien. Alsjeblieft. Kom uit dat akelige kleine zakje. En jáá, ik kan niet anders dan beamen, dat het niet altijd makkelijk is. Integendeel! Maar vrijheid heeft niets te maken met wat er gebeurd. Het heeft alles te maken met dat NIETS ons kan scheiden van Gods liefde. Dus laat er dan ook NIETS tussen komen, tussen jou en God. Want aan God zal het niet liggen.

En bekijk dan de pagina van Hennie Jochems bovenaan deze pagina! Ze maakte de pagina zo prachtig bont en gekleurd! Vrijheid spat eraf. Dankjewel Hennie, voor je beeldend voorbeeld! (instagram: bijbelcreaties.nl – Facebook: Hennie Jochems biblejournaling)

En ik kan het niet laten je nog een muziektip mee te geven. Muziek is zo mooi om beeldend aan de slag te gaan met Gods Woord!

Luistertip:

Elise Mannah – Klaproos

Vrijheid in Jezus… soms moet je leren hoe je vrij mag leven, hoe dat moet… Weten met je verstand “vrij te zijn” en leven als vrij mens, dat is nogal een verschil! Kijk maar naar de Israelieten die als slaaf uit Egypte komen… ze hebben geleerd hoe ze zich voortdurend moeten transformeren naar de wil van de farao. Als de banden van de slavernij weg zijn, hebben ze 40 jaar nodig om zelfstandig te leren denken en leven, keuzes te leren maken, in de woestijn ontredderd rond te dwalen om uiteindelijk te leven vanuit dat gefundeerde feit dat ze echt vrij zin.

Dus als je dan eindelijk uit dat benauwde zakje komt, zorg er dan voor dat je er niet meer in kan kruipen! Word gezaaid!!! MENS! Kom uit je zuurstofarme omgeving… zaai en groei… bloei!

Fijne dag!

Kleurrijke groet
Bettuelle

3 Reacties

 1. Salomé

  Hoi!
  Wat een prachtig blog!
  Ik ben ook benieuwd naar je eigen pagina, ik hou zo van klaprozen… dus nieuwsgierig…
  Groetjes, Salomé

  Antwoord
  • Bettuelle

   jaaa! die post ik vandaag ook! Op instagram, daar zit jij ook toch?

   Antwoord

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This