door | zondag 16 april 2017 | Biblejournaling challenge 40 dagen | 4 reacties

15 april 2017

Marcus 16

De Here is Opgestaan!

Zó!

De Heer is wáárlijk opgestaan! Wauw! Praise Him! Unbelieveable! Het Woord dat mens geworden is: lééft! De God die ons dagelijkse brood werd: Lééft! De God die als Lam geslacht werd, staat op en blijkt Dé Lééuw van Juda! Wauw!
En hoe weet ik, dat Hij leeft?

Nou, omdat ik vanmorgen nog met Hem sprak. “Because I spoke with Him this morning!” zingt Nicole C. Mullen. Prachtig lied om deze Paasmorgen te horen en tot je door te laten dringen…

“My Redemeer lives”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zó ! 

Betekent ook: 40 dagen lang gaan we nu afsluiten. Op het letterlijke hoogtepunt: de climax! Dé dag waar we naartoe gewerkt hebben. Pásen. Ongelovelijke periode met bijzondere dingen. Chapeau! Voor degene die elke dag zijn best gedaan heeft om mee te doen of elke dag een bezoekje bracht om in ieder geval iets over God te horen en Hem de kans te geven iets tot je te zeggen. En ik hoop zó dat het je dichter bij God bracht en dat het je beeld van God groter en intenser heeft gemaakt. Ik hoop zó dat het verlangen om Hem te dienen, dieper mag zijn geworteld. Omdat Hij de God is van details! En omdat Hij de God is van de Liefde. Omdat Hij de GOD is die alles in Zijn handen houdt.

 

Ik maakte een pagina waarvan ik blij werd. Het gevoel van warm weer: zacht lentegras onder mijn blote voeten. Dansen in de zonneschijn met mijn állermooiste jurk: op mijn Paas-best 🙂

Konijntjes die niet bang zijn. Bloemen die bloeien en hun hoofdjes opheffen naar de zon. Bloesem in de boom: géurende bloesem! Een zingende lijster (heb je ze wel eens gehoord? Maak er een sport van vogels te herkennen! Ik help je een handje : link) en vlinders! Een pagina met allemaal nieuw leven, stromend uit het lege graf.

Ik bid zo, dat de vruchten van ons leven ook zullen strómen! Vloeiend van nieuw leven! 

 

 

 

 

Luisteren! Jesus is alive!!!! – Adrian Snell

 

Hieronder vinden jullie een printable om de pagina die ik maakte, ook zelf te kunnen maken. Overtrekken en inkleuren: maak het vooral naar je eigen stijl. De printable is een schets die ik maakte toen ik de pagina al af had, kan dus iets afwijken.

Uitleg zoals ik deze pagina maakte:

 • print de printable, trek hem over met potlood. Gum de lijntjes uit waar je niet tevreden over bent. (Formaat van de printable moet je even aanpassen naar juiste formaat, want het is gewoon een ruwe scan…! )
 • Bewerk de pagina nu met GESSO-CLEAR. Doe dat met een pasje om het zo dun mogelijk uit te smeren. Wacht tot het droog is.
 • Scheur een liedje uit een oud liedboek… en plak dat vast met de CLEAR GESSO! Wacht tot dat droog is. (andere optie: maak er een mooie handlettering in met HIJ LEEFT) 
 • Als het droog is, kun je de tekening in gaan kleuren
 • Ik kleurde de pagina in met aquarelverf. De konijntjes kleurde ik in met witte acrylverf! En óók de witte rondjes tussen de rozen maakte ik wit met acrylverf. Zo lichten ze mooi op.
 • Zorg dat je in de bloemen twee tinten van dezelfde kleur verwerkt. Zo krijg je diepte. (geel- oranje in de narcis, paars en blauw in de blauwe druifjes, bijvoorbeeld) Werk dan nat: zodat de kleuren een beetje in elkaar overvloeien.
 • Lege ruimtes opvullen met wat groen, geel, blauw…
 • Maak nu met een zwarte pen accenten waar je die wilt hebben. Accentueer lijntjes.
 • De grote tab met het lege graf plakte ik alleen vast aan de onderkant zodat ik de tekst kan blijven lezen, ik hoef de tab dan alleen maar omhoog te flappen 🙂

 

4 Reacties

 1. Els

  Lieve bettuelle; dankjewel voor deze 40 dagen waarin je mij enorm geïnspireerd hebt in woord, muziek en beeld! Ik heb ervan genoten. Dankjewel dat je aan mij en vele anderen je kostbare tijd hebt gegeven om er iedere dag voor te zorgen dat er iets moois klaarstond. Je bent geweldig!
  Tnx…Tnx…Tnx….

  Antwoord
 2. Nynke

  Ontzettend bedankt, ik vond het leuk om via jou site naar Pasen toe te leven. Het is een verijking geweest de woorden, muziek en beelden tot me te nemen. En een fijne inspiratie om zelf vaker in mijn bijbel te tekenen.

  Gezegende pasen!

  Antwoord
 3. Sara

  1 van mn favo nummers aller tijden…

  Antwoord
 4. Elise

  Super mooie 40 dagen tijd,ik heb niet alle dagen gevolgd, maar de dagen die ik gevolgd hebt, spraken echt! Geweldig.

  Suc6 met de nieuwe opdrachten die je gekregen hebt.

  Gods zegen!

  Antwoord

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This