door | dinsdag 7 maart 2017 | Biblejournaling challenge 40 dagen | 2 reacties

7 maart 2017 – Psalm 105

Zie uit naar de Heer en Zijn macht en zoek voortdurend Zijn nabijheid (… Uw nabijheid!!! já die zoek ik… daar verlang ik zo intens naar! Maar hóe dan?!) Gedenk de wonderen die Hij heeft gedaan. 

Dan volgt er een hele opsomming … de geschiedenis van Israel komt voorbij. Het verhaal van Abraham, Jozef, Mozes, de plagen in Egypte… Dát zijn dus in ieder geval wonderen die we voor ogen kunnen houden. De verhalen van Abraham en Jozef hebben we de afgeopen dagen al nader mogen ‘bekijken’ met pen, potlood, verf en kleur…

Er zijn heel veel liederen gemaakt over Gods wonderen. Zing en speel voor Hem is de opdracht uit vers 1 en 2 … Ik wil je aanmoedigen om veel te zingen over God en voor God. Niet alleen vandaag, maar gewoon simpel; vanaf nu. Het is een pure vorm om Hem te aanbidden en Zijn nabijheid te zoeken en te vinden.

Muziekidee:

Chris Tomlin – God Of Wonders

En een Nederlands nummer om mee te galmen!

Marcel & Lydia Zimmer – De Hemel Verteld

Vandaag maakte Petra Veen een pagina bij psalm 105 en verzorgt ze een korte beschrijving hóe ze die maakte! Weer heel anders dan we de afgelopen dagen hebben gezien. Laat het je inspireren om vandaag ook lekker aan de slag te gaan. Een vlinder is een prachtig beeld! Dankjewel Petra!

God van wonderen ——>

In de natuur zie ik veel wonderen, zo vind ik het altijd een groot wonder hoe een rups een vlinder wordt. De pagina is voorbewerkt met gesso (de witte) daarna acrylverf en een afdruk met ribbelkarton gespetterd met verdunde acrylverf. De vlinder en de rups zijn geprint en ingekleurd met aquarelverf.

Groetjes Petra

2 Reacties

 1. Roelie van den Berg

  Ja het is echt een god van wonderen. Dank voor deze uitleg, ik was nogal aan het stoeien met deze psalm, maar nu leeft hij meer voor mij. Inderdaad de God van wonderen.

  Antwoord
  • Bettuelle

   Ja, mooi zeg. Mooi dat Zijn wonderen ons mogen bemoedigen. Wat mooi dat het zo werkt, dat het écht zo werkt.

   Antwoord

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This