door | donderdag 6 september 2018 | Biblejournaling challenge 30 dagen oogsten | 0 Reacties

5 september 2018 – Jesaja 61

Prachtig lied:

Rend Collective – Joy Of The Lord

Vandaag maakte Semna Ottens een bijdrage! Dankjewel Semna! Laat deze bijdrage je vooral inspireren tot iets soortgelijks. Ze heeft een hele leuke instagram pagina met allerlei creatieve uitspattingen. Check het hier: Creatieflab17

Dit is natuurlijk een prachtige en hoopvolle tekst, een tekst die ons een glimp van de toekomst laat zien! Het hele hoofdstuk van Jesaja 61 spreekt van hoop. Jesaja spreekt over de toekomst waar wij naar toe leven, waar wij op hopen.

In het laatste vers van dit hoofdstuk, beloofd God dat Hij gerechtigheid zal laten ontkiemen, zoals een tuin het zaad laat ontkiemen. Alweer dat zaaien en dat oogsten. Er wacht ons nog een enorm groot oogstfeest en dit hoofdstuk laat ons alvast in de vreugde delen!

Gods koninkrijk is nog niet op deze aarde… Gods koninkrijk is nog niet alomvattend voor iedereen geldig. Maar Gods koninkrijk is al wel hier, in ons, in jouw hart. Het kleed van de bevrijding, dat drágen wij. God bouwt Zijn koninkrijk in ons… dus wat we hier lezen, is eigenlijk ook een stukje “Gods koninkrijk in ons”…

Lied:

Wat ik zo mooi vind aan dit Bijbelgedeelte, is dat het God Zelf is die ons de vreugdeolie geeft en het is God Zelf die ons een lofgewaad aantrekt. Niets daarvan is ons eigen werk. Vreugdeolie – ook een symbool van de Heilige Geest. Vreugde! Net zoiets als dag één van deze challenge toen we het hadden over dankbaarheid. We voelen ons niet altijd dankbaar. We voelen ons niet altijd vreugdevol. Ik denk wel, dat het een andere vreugde betreft dan de ‘wereldse vreugde’… Paulus zegt namelijk in 2 Korintiers 12:10 dat hij vreugde haalt uit zijn zwakheid omdat God daarom sterk door hem kan zijn. Hoe bestáát die vreugde? Hoe vóelt die vreugde? Heb jij daar een antwoord op?

Ik heb momenten gekend van vreselijke, vreemde, onbedwingbare angst. Ik had niet eens de kracht en de móed meer om God om hulp te vragen, alles was zo donker. Zó duister… En als een dragende hand was daar… eerst onbewust!… later viel het me pas op… muziek! Muziek in mijn hoofd. Allerlei liederen en flarden van liederen. Liederen die ik al jaren niet meer gehoord had, liederen uit mijn kinder- en jeugdtijd, liederen die we onlangs nog nieuw aanleerden in de kerk… allerlei liederen. “Hij zingt over jou een lied van verlossing”. Dat is, hoe ik het ervaren heb.  En ik weet, dat er ontelbare prachtige verhalen zijn, ook van jullie, dat God met Zijn vreugde, tot jou komt, als jij het niet meer kan. Als alles uit je handen is gevallen… is daar opeens het zonlicht – dat er áltijd al was maar achter de donkere wolken onzichtbaar voor jou- en weet je dat de vreugdeolie van God al die tijd al, op jou rustte.

“Men noemt hen ’terebinten van gerechtigheid” geplant door de Heer. Die tekst sprak me nog extra aan en ik ben me nog eens gaan verdiepen in de terebint. Een terebint is een krachtige boom, altijd groen met geurend aromatisch blad. Hij kan groeien op rotsachtig gebied. Een bloeiende, krachtige boom, dat is een boom die diepe wortels heeft…. stormen overleefd heeft… standvastig. Zo’n boom wil God van ons maken! En elke boom kent momenten van winter en storm. In de winter groeien de wortels juist. Dus: houdt vast! Houdt vast aan vreugde. En draai goede muziek. Voed je met het goede, vruchtbare, met het Levende! Zorg dat je wortels dieper kunnen wortelen. 

0 reacties

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This