door | woensdag 8 maart 2017 | Biblejournaling challenge 40 dagen | 1 reactie

8 maart 2017 – Psalm 93

Onze God is Koning!

Vandaag maakte Els Hartog een pagina voor de 40 dagen challenge, ontzettend bedankt Els, voor je mooie bijdrage! En als heerlijke kers op de taart, heeft ze ook een sjabloon gemaakt van haar pagina. Die kun je downloaden op haar site! 

Ik heb een muziektip voor je… en dan kun je heerlijk de verwerking van Els lezen en bekijken en zelf maken!

Third Day – King of Gloy
Sela – Hij is Koning

Wat houd ik van het lezen van psalmen. Ze zijn zo beeldend geschreven en laten steeds -psalm na psalm- kenmerken zien van wie God is.

Deze Psalm brengt een bemoedigende eigenschap van God naar voren: namelijk God is macht! Lees maar eens mee in psalm 93:

 De Heer regeert. Hij heeft de hoogste macht. Hij is de machtigste Koning. Daardoor staat de wereld stevig. U bent er altijd geweest.

Al vanaf het eerste begin bent U Koning. U regeert voor eeuwig. Rivieren bruisen, Heer, rivieren bruisen en schuimen. Maar machtiger dan de stem van het water, machtiger dan het gebulder van de zee, is de machtige Heer in de hemel.

(BB, Psalm 93:1-3)

Omdat de HEER (=Jawheh=Ik zal er zijn!!) koning is, staat de wereld vast en wankelt zij niet. Als de koning houdt de Heer heel de wereld in zijn hand. Want Hij heeft de wereld zo lief dat Hij zijn enig-geboren Zoon voor haar gegeven heeft.

En dan lees je (3keer!) dat de rivieren bruisen, de stromen zich verheffen. Ken je dat? Je leven op z’n kop! Geraas, onrust, herrie…. Misschien ervaar jij tegenkrachten? Twijfel je. Heb je verdriet. Geloof je niet zoals je graag zou willen. Heb je tegenslag.

Ken je het niet uit je eigen leven dan zie je dit wel in de wereld. Maar ook al is er veel herrie en onrust is de wereld; de HEER heeft het in zijn hand. Psalm 93 wijst ook de weg uit het geweld in deze wereld. Want boven het geraas uit is er een plek waar je weer rust vindt. Ken jij deze plaats? Jezus wijst je de weg:

Alle tegenkrachten, al jouw twijfels, je verdriet… echt alles… kwam op Gods Zoon terecht. Golgotha is de demonstratie van Gods kracht. En daar aan dat houten kruis hing een bordje met: “Jezus, koning van de Joden”. Daar is Jezus naakt  voor ons geworden, zodat wij met hem bekleed zouden zijn. Wij mogen het geraas dat zich afspeelt in ons leven, inruilen voor zijn gerechtigheid en geborgenheid. Hij heeft het slecht gehad om ons goed te doen. Zijn zegen mogen we elke dag weer als een feestelijke mantel (weten jullie nog? dag6? Jozef!) om ons heen slaan.

God is koning. Door al het geraas heen.

Kijk naar Jezus, denk aan Zijn overwinning. Hij leert je te geloven in Psalm 93. Alleen in Hem ligt onze kracht. Hij zelf is onze toekomst.

Kijk maar hoe de psalm eindigt:

“HEER, tot in lengte van dagen.”

Biblejournal je vandaag mee? Op mijn website geef ik een beschrijving en een gratis sjabloon met knipvel die je bij deze psalm kan gebruiken.

Klik hier voor een directe link naar het Sjabloon Els

Lieve groet,
Els Hartog.

1 Reactie

  1. Sonja

    Wauw wat prachtig is het gemaakt. En de uitlegd, heel duidelijk, Dank je wel Els.

    Antwoord

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This