door | zaterdag 8 september 2018 | Biblejournaling challenge 30 dagen oogsten | 0 Reacties

8 september 2018 – Leviticus 23:1-2

Deze prachtige verwerking is gemaakt door Linette Trapman, hebben jullie haar mooie kunst al eens nader bekeken op instagram? Te vinden onder naam Linettetrapman.art Ze schildert zo prachtig en God werkt er doorheen! Dankjewel Linette voor deze mooie bijdrage vandaag én ze verzorgde een sjabloon! Zie onderaan! Dankjewel Linette! Een heerlijke plaat en precies goed. De feestdagen van de Heer!

Meezingen!

Meezingen met Don Moen… Want God maakte deze dag! HIJ maakte deze dag. Want Hij heeft de tijden in Zijn Hand. Helemaal precies en exact en perféct!!!

Don Moen – I Will Rejoice

En we zien uit naar de allergrootste dag.. waar Paul Wilbur zo krachtig over zingt in dit lied.

Paul Wilbur – The Day Of The Lord

De Hoogtijdagen van Heer. Wát heeft dat nu met zaaien en oogsten te maken? Nou, ik kan je vertellen, heel veel en heel divers en allesomvattend. Ik voel me beschroomd om hier wat over te zeggen. Wist je, dat de Joodse Broeders al ééuwen deze Bijbelboeken in de Thora bestuderen en wist je, dat ze nóóit uitgestudeerd raken omdat Gods Woord dieper is dan de zee en hoger dan de lucht? En wist je, dat de eerste vijf boeken van de Bijbel, de Thora, als je in het Hebreeuws zou kunnen lezen, alles al omvat wat er verder in de Bijbel wordt beschreven? Het zijn profetieën, het gaat over het karakter van God, het gaat over levenslessen…

Dus, begrijp me heel goed. Ik voel me echt heel beschroomd om met mijn kortreikende kennis met mijn beknopte Nederlandse taal, hier iets over te zeggen. Maar wát ik weet, wil ik heel graag delen. Het Woord van God maakt me alleen maar méér enthousiast! Hoe meer ik weet, hoe meer ik weten wíl!

Ten eerste… de Hoogtijdagen bevatten van alle feesten, in ieder geval twéé oogstfeesten. Het ‘derde feest’ is het wekenfeest, dat zijn de eerstelingen van de oogst. Het “zésde feest” in de rij is het Loofhuttenfeest, na het inzamelen van alle oogst. De feesten zijn vol gebruiken en vol voorschriften van God zelf, die eigenlijk vol profetieën zijn. Het wekenfeest wordt vervuld met Pinksteren in Handelingen 2. Prachtig! Het pinksterfeest staat al in de eerste 5 boeken van de Bijbel! Daar gaat de tekst mórgen over en dan duiken we daar in.

Wat me verder zo aanspreekt en wat me pijn doet… zijn al de depressies die we om ons heen zien. Misschien zit je er wel middenin en is het nu zo donker om je heen en ben je zo machteloos. De burn-outs… de teleurstellingen, de fultoosheid. Mensen zijn zo moe. En zo druk. In  een worsteling tegen depressie is het zo moeilijk om te genieten van een feestdag. Dat kan toch niet de bedoeling zijn van Leven in Gods Vrijheid? Hoe zit dat? God heeft er in dit Bijbelgedeelte ook wat over te zeggen. Hij vindt dat we rust moeten nemen, elke week 1 verplichte dag. Doen wij dat? Doe jij dat? Doe ik dat? Hóe dan? Heeft dat iets te maken met depressies? Met onze slapeloosheid en ons hoofd dat niet meer tot stilstand komt? Op welke manier Here God, komen wij tot rust? Over talenten gesproken, kunnen we soms ook een enorme druk voelen. Altijd maar ingezet te worden waar je goed in bent. Altijd maar weer opdraven op je werk als ‘conflictbemiddelaar’,  of altijd maar weer inspringen als ‘kinderwerker’ of altijd maar weer mensen uitnodigen omdat je gastvrij wilt zijn… is er soms ook even een stop? Mag je soms ook even werkeloos toezien en weten dat het goed is? Ik denk het… in ieder geval 1 dag in de week… Zou dat ons niet veel meer goed doen, dan altijd maar doordraven?

De rustdag wordt door God zelfs een feestdag genoemd. Het is een dag om naar uit te zien. Nog een klein voorbeeldje uit mijn eigen leven…van vroeger. Wij waren thuis gewend om zondag niets te doen wat met school te maken had. Dat was écht zo en nóóit anders. Dus het gevolg was, dat ik zondag niet eens dacht aan mijn huiswerk. Zelfs een toets op maandag, moest zaterdag gestampt worden want zondag was geen optie. Niet, omdat het niet mócht, maar omdat het gewoon geen mogelijkheid was. Op deze manier, was een toets op maandag zelfs geen reden tot stress op zondag. Omdat ik dat niet gewend was. “Zondag?” Dan ging het knopje school gewoon uit! Zoiets, dat idee, die vrijheid en die rust. Zelfs het knopjes ‘stress’ uit! De les die ik er voor mezelf uithaalde … hoe meer regelmaat en hoe trouwer we zijn in het houden van de rust, vanzelf gaat ons lichaam mee en zal ons hoofd stoppen met malen. Zo ontstaat er echte rust.

En ja, natuurlijk! Alles wat ons dichter bij Jezus brengt, geeft rust! Jezus zegt het zelf toch? Kom tot Mij en Ik geef je rust! Misschien moeten we die rustdag meer aankleden met zaken die ons dichtbij het hart van Jezus brengen. Welke zaken brengen jou dichtbij Jezus?

Luisteren of meezingen

Opwekking 717 – Stil, mijn ziel, weest stil

0 reacties

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This