door | zondag 25 juni 2017 | UITZOEKEN | 6 reacties

Lieve lezers,

Vandaag deel ik een fruitige pagina om daarmee ook te delen: proef en geniet en zie, dat God is goed! God daagt ons uit… probeer het maar, próef het maar. Gelukkig is de mens die bij Hem schuilt! Wat is lekkerder dan het pure natuur, in dit geval uitgebeeld in zongerijpt zoete fruit? Wij Nederlanders kennen de Hollandse Ananas en de Hollandse Mango; fruit dat een overtocht moest maken en minder zonuren maakte. Maar dat fruit dat groeit aan de boom, de tijd krijgt om daar in de warme zon te rijpen en zijn smaak te vormen. Dát fruit is héérlijk! Laat je dat ook met een gerust hart overkomen: hang in de zon van Gods liefde en van Gods geduld. Merk hoe goed Hij voor je is en hoe smaakvol Hij je leven maakt. Smaakvol zijn en smaak verspreiden! Want wie naar Hem opzien… zij stralen van vreugde! En echt waar, dit staat in psalm 34!

 

Deze pagina maakte ik inderdaad, door er illustraties op te tekenen met aquarelverf. Maar ik gebruikte hier ook de modplodge- servettentechniek. Ik scheurde de ananas uit een servet, haalde daar alle laagjes vanaf en plakte alleen het laatste bovenste laagje in de Bijbel. Hoe? Door éérst modplodge (of cleargesso of heavygel van het merk amsterdam) op de plek te smeren met een kwastje op de plek waar het plaatje komt. Dan het stukje servet erop leggen en weer met de modplodge over de afbeelding heen. De servet staat nu in de Bijbel alsof je het zelf geschilderd hebt.

 

Pssst…. Dat tabje bovenaan… dat meloenachtige ding met gouden spikkels…. dát is een saté-prikker die te koop ligt bij de Hema…

 

Servettentechniek…. een leuke manier dus, om een bijbeltekst te illustreren en smaak te geven 😉

Enjoy! 

6 Reacties

 1. Els

  Leuk om ook je blog erbij te lezen! Ik ga vaker iets met servetten doen, want het past zo goed bij aquarel!

  Antwoord
  • Bettuelle

   Já, leuk hé! En zo eenvoudig!

   Antwoord
 2. Semna Otten

  Leuk om het resultaat te zien. Zo mooi en zomers!
  En die saté-prikker, komt me bekend voor 😉

  Antwoord
   • Semna

    Ben bezig met je sjabloon, met servetten en de prikker. Zo leuk om te doen!

    Antwoord

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This