door | dinsdag 11 juli 2017 | Downloads | 5 reacties

God bereidt ons een feestmaal. Wát een eer: stel je voor dat jij één van de genodigden was bij het verjaardagsfeest van koning Willem Alexander! Zó! Al ben je niet koningsgezind, zelfs dán zou je toch vereerd zijn en willen proeven van de luxe die je zou worden voorgeschoteld.

In de Bijbel lees je verschillende keren over eten in combinatie van genieten. God heeft dat ook echt zo bedoeld. Hij schiep ons met smaak! (Psalm 59… Openbaring 3:21…. en nog veel meer teksten zijn er te vinden over maaltijden en samen eten)

De kruiden, het vlees, de vruchten, de groente, het graan… het is allemaal bedoeld om creatief mee aan de gang te gaan, niet enkel om onze magen te vullen maar ook om te genieten van wat Hij geeft. De heerlijke mogelijkheden van de te maken gerechten zijn zó eindeloos! Zal het een voorproefje zijn? Heeft God misschien in de schepping ook een letterlijk voorgerecht gegeven van het Koninkrijk dat nog kómt? Is het eerste wonder van Jezus daarom op een bruiloft? Het beste komt nog!

Bij dit blog vind je een gratis download. Het geeft je mogelijkheden om heerlijk te variëren. Gebruik een tekening van het knipvel om over te trekken, bijvoorbeeld. Of kleur het in, knip het uit en plak het in je bijbel! Of print het vel 10 keer en gebruik het bij een kindernevendienst of een jeugdgroep… ik noem maar wat. Of maak er een kijkdoos van! Hang dan ook waterballonnetjes gevuld met een beetje lucht aan het plafond 🙂 … En een slingertje aan een garendraadje… Confetti op de vloer. EN een écht doosje bonbons als je de kijkdoos voor een oma laat maken.

Het is een gratis download. Maar daar moet ik óók wat over zeggen. Het gaat over een feestmaal. In Lucas 14 vertelt het verhaal dat niemand van de genodigden kwam en dat de koning ertoe besloot om de armen, blinden, kreupelen en de bedelaars uit te nodigen. Laten we dit dan afspreken… áls je deze printable gaat downloaden, nodig dan iemand uit aan jouw maaltijd deze zomer. Er zijn in dit vetgevoerde Holland… veel mensen die arm zijn. Er zijn kinderen die stiekem honger lijden en hun ontbijt starten met een zakje snoep. Echt waar. Misschien ken je ze niet. Bid tot God dat Hij je ogen daarvoor opent en ook je hart. Dat je werkelijk met een bewogen (geen medelijden please) hart een arme kan uitnodigen. En ik beloof je… dan heb je óók God op bezoek aan jouw tafel!

Eetsmakelijk!

Over de gratis download: klik hier: Proef en geniet knipvel

Het is een plaat op A4 formaat. Het is mooi als je de afbeelding kunt printen op íets dikker papier.

Het woord “Feest” kun je uitknippen en gebruiken als tabblaadje bovenaan je pagina. Datzelfde geldt voor de meloen met de woorden “proef en zie”… Geef ze ook een bijpassende kleur met aqurelverf of gelatos of aquarelpotloden.

5 Reacties

 1. Els

  Wat mooi geschreven en leuke ideeën draag je aan!
  Bedankt!

  Antwoord
 2. Semna Otten

  Prachtig! Ik heb het geprint, ga snel aan de slag.

  Antwoord
  • Bettuelle

   Hoi! Wat leuk Semna!! Ik ben benieuwd of het goed bruikbaar is! Mag je me wel laten weten! Liefs!

   Antwoord
 3. corrie

  Het is de eerste keer dat ik je website bekijk. Wat prachtig! Ik ga er zeker verder op snuffelen!

  Antwoord
  • Bettuelle

   Oh wat léuk dat je even op bezoek was!!!

   Antwoord

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This