~een licht voor de ogen~

Psalm 19:8

Ogen horen in een challenge waar alles “glans en glorie” heeft. Ogen schitteren – het is een zeer ingenieus ontwerp. Complex! En… zo mooi. “Ogen zijn de spiegel van de ziel”, wordt wel gezegd. Ogen zíen – de wereld rondom- en ogen láten zien – de wereld binnenin.

“Ik heb de betrouwbare weg gekozen, met Uw voorschriften voor ogen” psalm 119: 30

“… laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt, terwijl wij het oog houden op Jezus, de Leidsman en vol-einder van het geloof”. Hebreeën 12:1-2

Het gebod van God is een licht voor onze ogen, zegt psalm 19. Het zal ons laten zien wat belangrijk is. Als we struggles hebben en in een doolhof belanden, zal het helpen om Gods voorschriften voor ogen te halen. Dat zeg ik niet, dat zegt hier, Gods Woord!

Wat is het gebod van God? “Heb God lief, en de naaste als jezelf”, zegt Jezus, het is de samenvatting van alle geboden. Jezus ís het Woord van God, Jezus ís de vervulling van de Wet… Onze ogen op Jezus houden – dat lezen we hier dus eigenlijk óók.

Joh 8:12 : ‘Jezus nam opnieuw het woord. Hij zei: ‘Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft.’ Zie: het Licht van Jezus zal ook in ons zijn als we achter Hem aan gaan; onze ogen op Hem gericht houden.

Het is … zoeter dan honing… beter dan goud… zegt ook psalm 19

Het is … avontuurlijker dan netflix … helderder dan mijn scherm … rustgevender dan Yoga …

“Jezus, help ons toch… soms vragen we ons af, waar U bent … Maar U zegt … Kijk omhoog, houd je ogen op Mij gericht”…

Het helpt mij om mijn ogen op Jezus te houden met liederen die als een gebed naar Hem worden toegezongen. Dan -als vanzelf- kijken jouw ogen naar Jezus… En voel je het? Hij kijkt terug. Hij kijkt altijd! Zó liefdevol en helder zijn Zijn ogen. Wanneer je dát weer gezien hebt, dan wéét je dat Hij je aan Zijn hart gedragen heeft – altijd al – en ook vandaag!

Lieve kind, Ik weet dat jouw hart soms zwaar is, gevuld met veel zorgen. Zo zwaar, dat jij ze niet kunt wegwimpelen. Lieverd, blijf dicht bij Mijn hart. Zorg ervoor dat je Mijn Stem hoort en leert kennen. Laat Mij er voor je zijn… Zoals Israël aan Manna dagelijks genoeg had en niet hoefde te verzamelen voor de volgende dag – omdat er dan weer genoeg was voor die dag- zo mag je Mij vertrouwen dat ik elke dag geef wat jij nodig hebt om weer door te kunnen.

Kijk naar Mij.

Kleine uitleg “ogen tekenen in de Bijbel”

Verwerking in artjournal

Ik maakte een Rebusje- wat leuk hé! Heel leuk om zelf te doen maar ook met kinderen – heb ik gemerkt. Het is hier herfstvakantie en ik neem ze maar een beetje mee in deze glans en glorie challenge.

2 Reacties

  1. Mirjam

    Prachtig weer Bettuelle.

    Antwoord

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This