GODS WOORD

Psalm 119: 162

Wat ben ik blij met deze bijdrage vandaag van Vanessa uit België! Ik vind het zo tof dat ze een bijdrage wilde leveren en haar bijdrage bracht een lach op mijn gezicht! Bedankt voor de vrolijkheid die je meeneemt met deze pagina Vanessa! (op social media vind je haar onder de naam biblejournalingbelgie)

Psalm 119 is een lofzang op de Bijbel – op het Woord van God. ‘Uw wet heb ik lief!”(vers 113) “Uw Woord is een lamp voor mijn voet!” (vers 105) “…Maakt mij levend!”(vers 37) … “Een bron van blijdschap!” (vers 24)… “…hebben mij getroost” (vers 50) Jezus is het Levend geworden Woord (1 Johannes 1:1) en dat Woord was er al vanaf het begin. God sprak en schiep de aarde. Gods woorden! Het pakt allemaal in elkaar over. Hoe leren we Jezus kennen? Door de Bijbel te lezen! Door Gods Woorden te lezen. Door Hem te lezen.

Gods woorden … “maken me blij, als iemand die een grote buit vindt”. Die tekst hebben we vandaag centraal. Ik kijk wel eens naar Gold Rush op discovery. Samen met mijn zonen volg ik de goudzoekers op de voet. Wat een tegenslagen kennen zij. Machines die stuk gaan. Slechte weersomstandigheden. Zeer slecht bereikbare natuurgebieden. Wat een gedoe, soms. Wat een doorzettingsvermogen ook en dan de blijdschap -ongekende goudkoorts- als er goud gevonden wordt! Lezen wij zo de Bijbel? Vraag ik me dan af. Ploeteren we zo door Gods woord heen? Mag het soms wat kosten? Het is geen roman… Het is Gods Woord dat óns doorgronden kan.

Soms komt het Woord op me af schitteren als een juweel. Dan lees ik woorden die mij richting geven of inzicht in thema’s waar ik mee bezig ben. Of er ontstaan weer nieuwe inzichten en nieuwe vragen. Ik heb een boekje waarin ik schrijf- daarin schrijf ik mijn leesavonturen in de Bijbel. Maar soms snap ik er niks van en komt het op me af als moeilijk en zwaar. Maar altijd – altijd zijn het Woorden van God. En dat zijn woorden die zuiver maken. Die schoonwassen. Die de duivel wegjagen. Die wijsheid en inzicht geven. Die wetenschap zou ons élke dag de Bijbel moeten laten lezen.

“Lief kind … Soms zie ik je worstelen met Mijn woorden. Heb je mij wel eens gevraagd om je te helpen begrijpen? Heb je wel eens gevraagd om mensen op je pad met wie je Mijn Woorden kunt overdenken en bespreken? Zoals Ik Filippus bracht bij de Ethiopische Kamerling? Mijn Heilige Geest wil contact maken met jouw geest – Ik onderwijs zo graag. Ik onderwijs jou ook zo graag. Ik hou zo van mensen die met elkaar nadenken en discussiëren over mijn Woorden. Mijn Woorden Zijn Levend. Ze doen meer dan je begrijpen kan. Ik wil je zo graag meer inzicht en wijsheid kunnen geven. Groei in mij…”

Verwerking in artjournal

Voor vandaag maakte ik op de linkerpagina een tekening (van deze tekening heb ik een sjabloontje, kun je eventueel uitprinten en naar wens iets mee doen in de Bijbel of in je eigen artjournal). Op de rechterpagina maakte ik een collage – er zit een flap aan – op de achterkant schreef ik wat woorden.

0 reacties

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This