door | donderdag 6 oktober 2022 | Biblejournaling challenge Glans en Glorie | 2 reacties

-Twinkelende Tranen-

II Koningen 20:5

Vandaag een blog, en een biblejournaling inspiratie van de creatieve Anita Kloppenburg! (ze draagt de naam @anklop op social media) Bedankt Anita, voor je bijdrage!! Echt fijn! En een bruikbaar sjabloon erbij 🙂

Anita schrijft:

“Ik heb je tranen gezien”

God ziet.

Hij ziet jou.

Hij ziet ook jou tranen. En dat niet alleen, Hij bewaart ze, staat in de Bijbel, psalm 56.

Hij vangt ze op.

Als ik denk aan dingen die ik bewaar, ergens speciaal instop, is dat iets dat waarde heeft voor me. Of iets wat ik niet wil kwijtraken of vergeten, vandaar die speciale plek.

Zo is dat met onze tranen voor God.

Ze hebben betekenis voor Hem.

Een mooi lied hierbij vind ik “Blessings” van Laura Story. Een klein stukje eruit:

“Cause what if your blessings come trought raindrops

What if Your healing comes trought tears,

What if a thousand sleepless nights are what it takes to know You near?

And what if trials of this live are Your mercies in disguise?”

Tranen

Tranen zijn er blijkbaar niet voor niets. Ze rollen niet over je wangen, weg in je zakdoek, verdampend in de hitte van het verdriet. God ziet ze en bewaart ze.

Dit verhaal van Hizkia is een heel directe reactie van God op de tranen van Hizkia. Na de boodschap dat Hizkia sterven zou, bidt en huilt Hizkia en geeft God de belofte dat Hizkia nog langer leven zal: “Ik heb je gebed gehoord en je tranen gezien”.

Die tranen staan eigenlijk ook in Psalm 59 … maar dan gaat het over onze tranen. Als we huilen dan is God daar om onze tranen op te vangen. Onvoorstelbaar toch? Geloof jij dat echt? Al die vermoeiende tranen – intens gehuild of misschien -in je ziel van smart- figuurlijk uitgestort … God kent elke traan. En wat dan – als we uiteindelijk als bruid bij Jezus terecht komen. Dan staat daar een kruik met onze tranen, wat doet God er dan mee? Ik wéét het niet. Ik weet dat het voor nú betekent dat Hij ons écht ziet. En Hij zegt ook … dat ons lijden van deze tijd niet opweegt tegen de toekomende heerlijkheid. Misschien bewaart Hij ze daarom ook… om de tegenstelling die er in de hemel zal zijn.

“Ik heb je gebed gehoord en je tranen gezien”, met deze tekst uit Psalm 56 ernaast mogen we zeker weten dat God dat ook tegen ons zegt. Zijn handelen, Zijn antwoord op onze gebeden, ze zijn ons vaak een raadsel. Was het maar, zoals bij Hizkia – een rechtstreeks antwoord op ons gebed. Soms is dat ook zo! Maar soms bewaart Hij “alleen maar” de tranen… En dat laat zien: er is niemand die zó goed voor ons zorgt als Hij. Er is niemand die ons zó liefdevol in de gaten houdt.

Onderstaand lied, met de prachtige stem van Nicole C. Mullen, is eigenlijk bijna een preek… het is wat mij betreft een prachtige aanvulling als we het hebben over tranen en God. In de Bijbel komen we zoveel mensen tegen met tranen én we zien ook hoe God in hun leven werkt. Zo doet Hij dat ook bij jou en mij. Hij is werkelijk met ons betrokken!

Sjabloon van Anita

Verwerking in artjournal

Voor vandaag heb ik mijn best gedaan een traan en een gezicht te tekenen… Op de bladzijde ernaast heb ik eerst met clear gesso stukjes papier vastgeplakt. Een psalm, wat oude papiertjes met latijnse woorden, een servet… Een paar stukjes karton vast geniet en geplakt… een klein flesje had ik hier nog ergens liggen en staat symbool voor de tranen die God bewaart in Zijn kruik. Ik tekende ook een flesje … met een enorme waterval erin. ..

2 Reacties

 1. Tineke Alblas

  Psalm 59?? Die begrijp ik niet echt??!!

  Antwoord
  • Bettuelle

   Psalm 56:9 gaat over dat God onze tranen in een kruik zal bewaren

   Antwoord

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This