Die kleine vrouwtjes zijn altijd leuk. Ik denk dat dit onder andere komt omdat zij een soort portretje is voor ons – We kunnen die kleine vrouwtjes iets laten uitbeelden of iets laten doen in een tekening zoals het vóelt. We kunnen haar aankleden in onze lievelingskleuren. We kunnen haar mond laten lachen, laten praten of laten huilen.

Dit kleine vrouwtje past in de kantlijn van de Bijbel, ze laat haar hart zien, ze is kwetsbaar.

Of, ze laat haar hart aan God zien, elke ochtend komt ze even bij Hem langs voor een hart-tot-hart gesprek met haar Vader.

Of, ze gééft haar hart aan God en vraagt Hem of Hij haar hart wil vullen met Zijn Geest.

Of, het is een vrouw wiens hart van goud is. Omdat ze Hem prijst in de daden die ze doet.

Of, ze is verdrietig en geeft haar pijn aan God over…

Of… vul maar in hoe jou hart is en op welke wijze je hart bij God bekend mag zijn.

Ik heb dit vrouwtje getekend bij Psalm 119. Een lofzang op de Wet van God. En zoals we weten is de Wet van God vervuld in Jezus. Jezus in ons leven helpt ons om Zijn Woorden te begrijpen en daaruit te leven. Zijn Geest in ons maakt ons puur, maakt ons zoals we bedoeld zijn, maakt ons tegelijk sterk en práchtig kwetsbaar. Zijn woorden in ons leven maken ons Góud! Dat is waarom ik deze dame tekende bij Psalm 119. Ik verláng zo naar Zijn aanwezigheid in mijn leven!

Inmiddels lukt het me -al een tijdje, want anders zou ik dit niet op internet durven zetten- om elke ochtend eerder uit bed te zijn dan mijn kinderen. Ik open mijn hart voor God, lees Zijn Woorden en Zijn Zonlicht maakt me warm en sterk, het maakt me klaar voor de dag. Inmiddels maakte ik dingen mee die niet waren gebeurd als ik die tijd in de ochtend niet had genomen. Zijn licht in de donkere ochtend maakt dat ik de rest van de dag beter kan zien! Het is zeer wonderlijk en zéér aan te bevelen.

1 Reactie

  1. Grietje

    Prachtig! Ik wou dat ik zo kon tekenen!

    Antwoord

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This