door | zaterdag 9 december 2017 | Biblejournaling pagina's, Downloads | 2 reacties

Joel 3 

Om te beginnen: dit blog is niet beperkt gebleven tot een kleine overdenking en een uitleg. Blijkbaar valt er zóveel over dromen te zeggen! Gelukkig mag ik binnenkort weer wat bijdragen aan deze challenge en kan ik erop verder gaan… maar excuseer mij even: hélemaal onderaan deze pagina staat een “waargebeurde droom” en dat moet ik toch hier alvast vermelden. Als je onder het lezen de aandacht verliest, scrol dan in ieder geval even naar beneden.

#droomadvent dag 9 – 2017

Inclusief sjabloon en uitleg: zie onderaan deze pagina

Wat een prachtig beeld: “Ik zal Mijn Water uitgieten”. Water staat ook (vaak) symbool voor de Heilige Geest. En Hij is degene die de stoffige grond in ons droge hart, vruchtbaar maakt. Daarom vond ik dit beeld van zaaddoosjes met zaadjes erin, mooi. Hun aanblik is dor en dood. De kleine zaadjes laten nog niets zien van de volle glorie waarmee ze kunnen bloeien. Geen sikkepit lijkt een zonnebloemzaadje op een zonnebloem. En inderdaad: zolang er geen water bijkomt, blijft de dood heersen en zal een zaadje nooit tot bloei komen.

Het is zo prachtig hoe de natuur op allerlei manieren het verhaal van God illustreert. De natuur is Zijn getuigenis. Jezus kwam als een kleine baby en er was nog niets zichtbaar van Zijn Goddelijkheid. Hij was als een korrelgraan…

Luistertip! Er was eens een korrelgraan

Zó zijn wij. Zo komen wij op aarde en zo leven wij… Soms zo dor, droog en levenloos. Althans; dat lijkt zo! Niets is minder waar! Want oh! Als dat Levende Water over ons heen komt, dan stroomt er Leven!

Hieronder vind je de beschrijving en een sjabloon hoe je deze pagina kunt maken. Maar ik moet even met jullie een klein blogje delen wat me allemaal te binnen schoot terwijl ik deze pagina verwerkte…

De juf en haar oorbel

Soms zijn er herinneringen die plotseling omhoog komen. Dat gebeurt met negatieve en onheilspellende herinneringen. Het kan een goed signaal zijn dat je nog dingen te verwerken hebt uit het verleden. Maar het gebeurt óók met goede en positieve, warme herinneringen. En wat me de laatste tijd opvalt, is dat deze positieve herinneringen vaak iets te maken hebben met mijn sterke kanten, met mijn dromen en wensen of met mijn uitdagingen.

Terwijl ik bezig ben met deze pagina en het thema ‘dromen’, onze dromen en hoe die uitvallen in het licht van God… worden mijn herinneringen plotseling geplaatst naar een gebeurtenis uit groep 8. Echt een nietszeggend moment waar ik nooit meer bewust bij stil heb gestaan. Tot vandaag.

Want opeens zie ik het weer voor me. We hadden ons om een jonge stagiaire heen gedrongen. Een gezellige spraakmakende verschijning vanwege haar vreemde ongelijke, korte stekelige kapsel van zwart haar. Opvallend was daarbij hoe ze haar oorbellen droeg. Het ene oor had één gaatje, het andere oor had twee gaatjes. En ze had maar liefst drie soorten oorbellen in.

Als nieuwsgierige jongelui vonden we dat erg vreemd en wilden weten hoe ze daartoe gekomen was. Haar antwoord herinner ik me niet meer. Ik herinner me wel mijn opperste verbazing dat de juf zoiets raars durfde te doen. Drie verschillende oorbellen verdeeld over twee oren. Haha, heerlijk referentiekader van dat meisje van toen!

Maar naast die verbazing was er toch ook verwondering. Bewondering. Een juf die anders doet dan de rest. Een juf die blijkbaar durft te doen wat een ander niet doet omdat het ‘niet zo hoort’… Is dat met dromen ook niet zo? Sommige dromen of wensen lijken zo volstrekt raar omdat het anders is dan ‘de rest het doet’. Of dat een droom zo anders is  dan hoe je het zelf gewend bent, misschien. Of omdat een droom zo níet lijkt te passen in hoe je het leven al geleefd hebt en in hoe je altijd je keuzes maakte. Daarom moet ik nu, zo zie ik het, denken aan deze herinnering. De juf die het anders deed. Zo simpel met haar drie verschillende oorbellen, een verschil maakt omdat ze nu zelfs ter illustratie wordt gebruikt in dit blog. Hoe fantastisch!

Zo weet ik zeker dat God dromen gebruikt om ons uit te dagen; ánders te zijn en tegelijk volkomen tot ons recht te komen als uniek mens. 

Laat het levend water dus maar stromen, door je heen, om tot leven te komen: tot leven komen als compleet mens, inclusief je dromen! En hóe laat je dat Water dan stromen?

Laat perfectie los en teken!

Wees aandachtig gehoorzaam zoals we Ruth leerden kennen, al eerder deze week…

En lekker luisteren als je creatief de pagina gaat maken; laat het levend water stromen

En deze! ‘Uw liefde stralend als de zon….. doordrenk mijn dorstige hart….”

DE PAGINA ZELF MAKEN!

 1. Print het sjabloon uit.
 2. Leg deze onder je bijbelpagina,  en trek het over met potlood. Niet gaan gummen in deze fase. Leg ook een plastic hoesje onder je pagina voor stevigheid of gebruik een mooie biblejournalingonderlegger
 3. Trek de potloodlijntjes over met een watervaste pen (bijvoorbeeld het merk micron of het merk steadler). Kijk goed naar het voorbeeld zoals ik het deed. Laat de lijntjes niet te dik en te aanwezig zijn. Ook het water trek ik niet over met pen. Ná het inkleuren kun je altijd nog met pen lijnen trekken

4. Kleur de pagina nu in met aquarelverf. Natuurlijk kun je het ook inkleuren met aquarelpotlood. Kijk naar het voorbeeld. Kleur gerust in laagjes: dus eerst een dun licht laagje aanbrengen. Als het droog is kun je er nog een keer overheen om de kleur intenser te maken. Achter de handen heb ik de achtergrond blauw gemaakt: zo klopt ook de kleur van het blauwe water. Water weerspiegelt de omgeving!

5. Ik gebruikte de kleuren blauw en bruin. Laat ook stukjes wit in het water! De kleur van de zaaddoosjes en de achtergrond is hetzelfde bruin: alleen is de achtergrond veel meer vermengt met water en heb ik de zaaddoosjes in wat laagjes opgebouwd en met minder water gewerkt.

 

6. En dan als laatste; pak je witte en blauwe acrylverf en smeer je hiervan een klein beetje uit over dat water. Als je geen acrylverf in huis hebt, kun je bijvoorbeeld ook witte typ-ex gebruiken om glans op de waterdruppels te maken.

7. Ik gebruikte een witte gelpen om wat wit te maken op de vingers en de zaaddoosjes.

 

Sjabloon!

STICHTING OBED 

De aandachtige kijker heeft ontdekt dat ik deze pagina niet in mijn eigen Bijbel maakte. Ik maakte deze pagina in de Bijbel van een dierbare vriendin. Ze heeft deze vorige week ontvangen als kado!  Namelijk een vriendin die haar droom waarmaakt. Het gaat om Rianne Kommer die, samen met haar man, zich 100 procent inzet voor weeskinderen en achtergelaten kinderen in Roemenie. Twee weken geleden geschiedde het wonder dat zij de toestemming kregen om 2 gehandicapte weesmeisjes op te nemen in hun warme gezin. Hun verhaal is bijzonder en (ik durf het bijna niet te zeggen want zo gewoon is het niet… ) tegelijk zo gewoon: want moeten we allemaal niet “gewoon” achter onze dromen en onze passie aangaan? En let wel: in het licht van God! 

Als je meer over Rianne wil weten adviseer ik je te kijken op www.stichtingobed.nl

2 Reacties

 1. Marjolein Stoové

  Wauw! Zo mooi en bijzonder! ALLE aspecten van je blog!! Ik krijg er kippenvel van!

  Antwoord
 2. Mirjam

  Dank je wel voor het delen van jouw gedachten en daarbij je duidelijke uitleg en stap voor stap illustratie. Ik moest ook denken aan het lied van Band LEV waarin de tekst gaat over de Heilige Geest die onze droge hart doorweekt:
  Wees welkom Geest van God.
  wees welkom Geest van God.
  Help ons de stilte te zoeken, als de drukte ons omgeeft.
  Om bij U te komen, als de kracht ons weer ontbreekt.
  Wijs ons op Jezus, die ons droge hart doorweekt.
  Wees welkom Geest van God.

  Ik wens je een gezegende advent en kerst toe en dat Hij mag blijven doorwerken in jouw creatieve leven!

  Antwoord

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This