31 januari 2021

Openbaring 22:2

Deze láátst genoemde boom in de Bijbel, de Levensboom, zien we voor het eerst in Genesis 2:9, midden in de heerlijke hof. En daarna in Genesis 3:24. Adam en Eva moesten weg uit het Paradijs zodat zij niet bij de levensboom zouden kunnen komen – als zij daarvan zouden eten, zouden ze eeuwig leven – eeuwig leven met het kwáád in hun midden. Gods Genade dat de mens niet bij die boom kon komen !

Wat een verschil met Openbaringen 22:24 “Gelukkig zijn zij die hun kleren wassen, zij kunnen over de Levensboom beschikken en zullen de stad door de poorten binnengaan”. Dat is het vooruitzicht op het eeuwige Leven met God!

Openbaringen vind ik een moeilijk en boeiend boek. Het is zó onvoorstelbaar en zó onbeschrijfelijk geweest, wat Johannes in het visioen zag. Laat staan dat ik er iets zinnigs over kan schrijven.

EN dan de creatieve verwerking over de Levensboom, hoe ziet die er uit? Hoe moet ik me dat voorstellen? Openbaring 22:2 “Aan weerskanten van de rivier stond een levensboom, die vruchten gaf, elke maand zijn eigen vrucht”. Staan er dan 2 bomen? Of is het een soort wortel die als een enorme brug over de rivier staat? Of is het een bos, verbonden met wortels, waardoor tóch één Boom?

Geen idee. Het maakt niet uit, we zullen het ooit zien! Al die prachtige kenmerken van bomen van de afgelopen maand, zullen er in ieder geval in zitten óf vér overtroffen worden. In het blad van de levensboom zit genezing voor de volken! Dat is toch weergaloos. Een soort granaatappels-bladeren en dan nog beter.

In de tekening van de Bijbel tekende ik een enorme boom- hij past niet op de Bijbelpagina en dat is bewust; ik weet werkelijk niet hoe de Levensboom eruit ziet. Er komt een levensrivier uit het kruis! Een kristalheldere rivier klettert naar beneden. Het is de rivier die Leven geeft. Levend Water! Water dat je rein en schoon maakt. Witter dan sneeuw. De kleuren van de regenboog schitteren er om heen. Links én rechtst staat een boom. Een palmboom en de ceder. Zoals ze in psalm 92 ook staan. Er groeit graan, aan de rechterzijde. Er zal geen honger en dorst meer zijn. Er ligt een stad in de verte, in een boomtak verborgen -de omvang is enorm. Alleen één poort is zichtbaar en een brug, waar wat water onderdoor stroomt- de rivier stárt bij de Troon van God. Waar het lam op zit. Jezus Zelf. En Jezus bouwt een huis daar, in de toekomstige stad, voor ons allemaal. Er zijn vruchten in de boom. Elke maand weer andere! Héérlijk! Wat een toekomst!

Zo’n toekomst waarvan je denkt “ja ja”… Ja ja !! Een jaar geleden zouden we heel gek hebben gekeken als iemand ons zou vertellen dat we met mondkapjes in de winkels zouden lopen. Dat er een avondklok zou zijn.. Dat mensen elkaar niet meer aan zouden raken. Dat het verboden is om verjaardagsfeestjes te vieren met vrienden, familie, zoenen, hugs, taartjes en chips. Zo’n vreemde situatieschets, stond zo ver van onze toenmalige werkelijkheid. Dat konden we ons niet voorstellen. Nu zitten we er midden in en vragen we ons af, hoe het dan weer “normaal” moet worden. Weetje, als we zoiets aards al niet kunnen voorstellen, laat staan de Hemel. Maar op een dag is het zó werkelijk. Zó werkelijk!! Hou je daar aan vast. En hou je vast aan het leven met Hem, zoals Jezus ook diverse malen aanmoedigt. Blijf dicht bij God. Laat je niet in met iets, wat je van de Levensboom zal afhouden, zoals in vers 19 staat. Leef gewoon, dichtbij Hem, met Hem, luister naar Hem, hou je vast aan Hem. Wortel in Hem!

Openbaringen 22 laat iets zien over het koninkrijk van God, de toekomst die op ons wacht. Er is niets meer waarop nog een vloek rust (vers 3). Ik kan hier niets meer over bloggen dan God zelf zegt. Lees het heerlijke hoofdstuk zelf gewoon nog eens. en nog eens. en nog eens. “Amen, Kom Here Jezus! Kom spoedig!!”

Free download

Dit is een download! Druk het af op het mooiste papier dat je in huis hebt zodat je het als een kaartje kan gebruiken. Of print het op stickerpapier zodat je het ergens óp kunt plakken.

Creatieve verwerking

In mijn artjournal plakte ik een stuk van ons nieuwe behang in de slaapkamer. Een soort levensboom, vind je niet? Verschillende bloemen, verschillende vruchten. Ook plakte ik er al mijn originele boom-tekeningen in voor het blog.

Een tekst van een lied, als je goed kijkt, links op de pagina. “Hier in Uw heiligdom, dicht bij Uw troon….” Daar kunnen we nu ook al komen, zonder in de toekomstige stad te zijn.

Dankwoord

Ik neem hier (alvast) de ruimte om jullie hartelijk te danken voor het lezen van de blogs, jullie lieve reacties hier, op Facebook, op Instagram of in de mail. Alle bemoedigende woorden hebben me goed gedaan. Maar het allerbelangrijkste is dat God het heeft gedaan. Zonder Hem waren er geen bomen. Zonder Hem was er geen betekenis van leven. Zonder Hem had ik dit niet gedaan; het opzetten van een challenge. Elke dag heb ik Hem echt enorm nodig. Dus zo was de challenge een zegen voor velen – ook voor mij. Dus bedankt allemaal! En jullie weten het: de challenge blijft een hele tijd online dus ga heerlijk in eigen tempo door.

Kleurrijke groet!

Bettuelle

5 Reacties

 1. Jeltje

  Echt weer zó mooi!!! ♥️

  Antwoord
  • Bettuelle

   Bedankt voor je support Jeltje, echt fijn!!

   Antwoord
 2. Willemien

  Gods rijke zegen….wat een feest elke dag weer.
  Dank je wel.
  Met de vogels erbij misschien leuk om er een bie van te maken

  Antwoord
  • Bettuelle

   Dankjewel!!! Ja mooi, vogels en bomen!

   Antwoord
 3. Tineke

  Lieve Bettuelle,
  Ik denk dat ik namens velen spreek als ik uit het diepst van mijn hart DANKJEWEL zeg!!
  Wat heb ik de afgelopen maand genoten van elke dag dat ik met deze challenge bezig was!!
  Wat was het elke dag weer een feestje om zó bezig te zijn met Gods Woord!
  Wat leerde ik veel, over bomen😂maar meer nog over wat ze betekenen en hoe bijzonder die betekenis vaak is…de verbanden die je legt tussen teksten, mijn leven, het volk Israel en wat al niet meer!!
  Voor nu, Gods rijke zegen gewenst enneh…hopelijk tot later!!
  Lieve groet,
  Tineke

  Antwoord

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This