Psalm 119:129-130

Johannes 8:12

Deze verwerking is gemaakt door Vanessa, zij is van Biblejournaling België! Op instagram is ze te vinden onder de naam Biblejournalingbelgie

Dit is één van mijn lievelingsliederen op dit moment.

“You are still my first love” van Chris Tomlin en Kim Walker Smith

Het brengt me steeds terug bij het begin, bij mijn besluit om Jezus te volgen en de vreugde daarover! Vanwege die ene zin “You’re my guiding light”, past het lied zo mooi bij de bijbelteksten van vandaag. U ben mijn licht, dat mij de weg wijst. U, Jezus. Het vleesgeworden Woord!

Wat valt er te schrijven over het licht? Zovéél, dat ik eigenlijk niet goed weet wát. In het kader van deze challenge #achterJezusaan snappen we ook wel, dat we zonder licht niet kunnen reizen. Zonder het Woord van God, kunnen we de reis met Jezus niet aan. Als we Zijn woorden lezen, schijnt het licht. Of we dat nou voelen, of niet. Het openen van Zijn Woorden geeft inzicht. Of we het nou begrijpen, of niet. Alles wat we lezen in de Bijbel is door God gegeven en reinigt ons, steunt ons, helpt ons. Het kan ons ook verwarren. In alle gevallen geeft het openen van Zijn woorden, licht! En wat heeft Vanessa dát mooi weergegeven met deze tekening.

Licht verdrijft de duisternis, het is niet andersom.

Soms begrijp ik Gods Woorden niet. Ik lees de Bijbel en kan me gefrustreerd voelen als ik niet begrijp wat er staat. Of als ik een moeilijk stuk lees uit Jesaja, bijvoorbeeld. Ooit hoorde ik een spreker zeggen dat, ook als we Gods Woord niet begrijpen, het wél licht geeft. We voeden ons met iets wat zéér voedzaam is en het keert altijd weer terug. Al is het maar één tekst! Het Woord van God komt nooit leeg terug, dat is wat God er zelf over zegt.

Deze tekst in het kader van #achterJezusaan is dus een aanmoediging om Gods Woord serieus te nemen. Al is het maar 1 tekst per dag. Elke Woord van God, dóet iets!

 

0 reacties

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This