door | donderdag 12 oktober 2017 | UITZOEKEN | 0 Reacties

Wat heeft een dadelpalm te maken met de eindtijd? 

 

In Lucas 21 vertelt Jezus ons wat we kunnen verwachten in de toekomst. De dagen die komen. Je zou kunnen denken, terugkijkend naar september 2017, dat we in die tijd leven. Natuurrampen overspoelden die maand. Ook oorlogen en gerúchten van oorlogen. Overigens gaat het al jaren zo. Er zijn zoveel aanslagen en rampen die de laatste jaren over het beeldscherm naar ons toe kwamen. Of misschien zelfs… ben je getuige geweest van één van de rampen die de wereld overspoelen.

 

Dadelpalm lucas 21

Los van al die ellende, kun je soms in je eigen (kleine) leven zoveel ellende ervaren dat jij voor je gevoel in de eindtijd zit. Jezus zei ons dat we Hem spoedig moeten verwachten. Het is belangrijk om zo te leven, denk ik. Want wat is spoedig? Inmiddels al 2000 jaar later! Als we op die manier leven, alsof Hij spoedig weerkomt, zullen we ervoor zorgen dat we dicht bij God leven en dat onze oliekruikjes gevuld zijn door dagelijks met Hem om te gaan. Die weg houdt ons sterk en standvastig.

 

Want midden in die profetie over de toekomst van Lucas 21, zegt Jezus: “red je leven door standvastigheid”.

Weetje, er is zoveel ellende waardoor je omver geblazen kunt worden. Hebben we de beelden gezien op televisie van al die stormen? Herinner je de dadelpalm uit psalm 92:13 !!  Daar staat dat de rechtvaardige groeit als een dadelpalm. Waarom? De bladeren aan de palmen wiebelen als stiekjes… het kleinste zuchtje wind laat het blad ruizen. Maar de lange ranke palm blijft staan en doorstaat hevige stormen. De manier waarop de boom in elkaar zit, laat hem prachtig rechtop staan.

Er is één monster dat de dadelpalm vernietigd. En dat is een torretje die in de kruin van de palm zijn werk doet. Denk eraan mens: laat je gedachten en gevoelens niet beïnvloeden door alle angst om je heen of verleidingen die niet goed voor je zijn. Houdt je gedachten, gevoel en verstand altijd op Jezus gericht, ook als jij er niet de baas over bent, blijf je heil zoeken in Hem. Voorkom dat slechte gedachten binnen komen en gaan vreten aan jouw standvastigheid.

Of het nu de eindtijd is of niet… één ding staat als een paal boven water. Blijf standvastig. En onderzoek elke dag in de Bijbel hóe je dat doet. Want dat is het begin om standvastigheid te leren en vast te houden.

 

 

 

lucas 21 dadelpalm

 

Er is nog veel te vertellen over die dadelpalm en de vergelijking met de mens die standvastig is. Denk ook aan zijn zoete vruchten! Daarvoor raad ik je het boek aan van Henk Stoorvogel ‘Groeien als een palm’…

 

0 reacties

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This