Spreuken 3:7-8 | Deuteronomium 10:12 | 15 november

Vandaag een warm welkom voor twee gasten! Krissy deelt vandaag een mooie Bijbelpagina met ons én ze heeft er een persoonlijk woord bij geschreven. Krissy kun je op instagram vinden onder de naam “Myartofworship” … Haar tekeningen in de Bijbel zijn zo mooi vol kleur! En zoom bij de foto’s van dit blog ook even goed in. Ze heeft stickertjes, tabjes boven aan de bladzijde… speciale effecten bovenop de slagroom… erg leuk!

Omdat we de laatste beker stil werden gezet bij opgepoetste bekers en “schone schijn” leek het me goed om een Bijbeltekst te lezen die ons stil zet bij “échte schoonheid”.. Een opgepoetste beker aan de binnenzijde. Hoe houden we die beker dan schoon? Krissy schrijft er over:

Wees niet wijs in je eigen ogen: vrees de Heer en keer je ogen af van het kwade. 

Spreuken 3:7

Wanneer God ons zegt om onze ogen van het kwaad af te keren, dan wil Hij niet dat we wegkijken wanneer er kwaad wordt gepleegd. Hij vertelt ons dat we het kwaad dat we onszelf aandoen, moeten vermijden. Wanneer we onze eigen weg volgen, kiezen we vaak voor afkortingen, denkend dat het niet zo erg zal zijn als we Gods instructies niet precies volgen, dat God blij zal zijn als we Hem maar een beetje volgen, dat we lof verdienen omdat we zelfs maar proberen, enz …. Dit zijn vaak de situaties waarin we weten dat de uitkomst van onze acties iemand anders of onszelf zou kunnen kwetsen. 

Onlangs is bij mij een histamine-intolerantie vastgesteld, veroorzaakt door de antibiotica die ik begin dit jaar tijdens mijn operatie heb gekregen. Dit betekent dat ik nu misselijk word van dingen waar ik vroeger van kon genieten (zoals een glas wijn, heerlijke slagroom of zoete cupcakes). De afgelopen maanden betrapte ik mezelf er steeds op dat ik mezelf ervan overtuigde dat één koffiedrankje met slagroom van de Starbucks toch niet zo slecht voor me zou kunnen zijn of dat één cocktail met veel sap en weinig alcohol zeker mij geen kwaad zou doen. Ik vond altijd wel een argument om mezelf wijs te maken dat mijn laatste slechte ervaring slechts een uitzondering was en dat het deze keer wel goed zou komen. Natuurlijk wist ik diep van binnen dat het niet goed zou komen en dat ik niet aan de verleiding moest toegeven. 

We leven in een wereld waar overal verleiding is. Als God tegen me zegt dat ik mijn ogen van het kwaad moet afwenden, dan wil Hij dat ik, voordat ik aan de verleiding toegeef, bedenk waar toegeven me het laatst heeft gebracht. Als ik mezelf terugbreng naar die plek, naar de hele dag dat ik me misselijk voelde na die laatste heerlijke Pumpkin Spice Latte, dan zal ik weten dat me afkeren van de verleiding, van dat wat me pijn doet, de betere optie is. 

Verwerking in notitieboekje

De tweede gast is Lisanne de Bruijn. Ze heeft geen instagram of andere social media. Ze heeft een boekje bij mij besteld en bij “ontzag” ook een mooi beeld gevonden:

“Vertellen, de wonderen die Hij gedaan heeft”, staat er, op de foto, lees je het? Dat zijn woorden uit Psalm 78, woorden uit een mens met schone binnenkant!

Om verder over na te denken, op te schrijven of door te praten…

  • Krissy heeft het over verleidingen. Tegen welke verleidingen loop jij aan?
  • Hoe ga jij om met de verleidingen? Wanner zwicht je ervoor? En wanneer lukt het je om ze te weerstaan?
  • Wat was de laatste keer dat jij over (een wonder van) God vertelde aan iemand anders ?

Liedtip!

“Show me Your ways”

Ik kende dit lied niet. Nu wel. Wat een mooie zin: “For I know that I have, to turn back from my sins, and follow You!”

1 Reactie

  1. Mi

    Prachtig! Verleidingen, ze zijn overal om ons heen. Maar samen kunnen we ze overwinnen. Ik moest heel sterk denken aan Maria Magdalena die haar kostbare olie uit haar kruikje over de voeten van Jezus goot. Alabaster box. Heftig te lezen dat je een intolerantie hebt ontwikkelt voor histamine! Ik bid voor je. Dank voor deze challenge Bettuelle, ik geniet enorm van de diepgang en de verbondenheid. dank je wel! Lieve groet, Mi

    Antwoord

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This