door | maandag 15 mei 2017 | Drukwerk | 4 reacties

 

Openbaringen

De Bijbel is een aanéénschakeling van wonderen. We lezen de verhalen vaak los van elkaar. Jona. Esther. Ruth. Abraham en Izak. De genezing van de verlamde man. We beseffen vaak niet hoe het ene verhaal in het andere verhaal grijpt. Hoe Job zo onlosmakelijk bij de rest van de Bijbel hoort. De diepe lagen in de verhalen, het is net als goud zoeken. De grond onder onze voeten bestaat uit zoveel meer dan laminaat en beton en zwarte aarde. Er is water, klei, diamant, steen, rots, goud!!

 

Voor Jeugd met een Opdracht mocht ik de afgelopen periode heerlijk aan de slag. Vijf posters maakte ik waarvan ik hier de laatste laat zien! In Deventer is aanstaande zomer een expositie ‘biblejournaling’ waar deze posters ook zullen hangen. Daarover meer informatie ter zijner tijd.

Deze poster gaat over Openbaringen hoofdstuk 22. Zie je dat? Leg het boek er maar naast. Tijdens het schilderen gebeurt er ondertussen zoveel! De boom (de boom, hé, over een puzzel gesproken… de boom van goed en kwaad, de boom in psalm 1… dat zijn gedachtespinsels waar je mee bezig kunt gaan en Gods licht over mag laten schijnen… onderzoek en doe kennis op! Leer GOD kennen! ) Die boom,  begon pas op het laatst werkelijk te leven toen ik er de huidskleur doorheen liet schitteren … Léven! Daar gaat het over. Herschepping!

 

Er zal geen zon meer zijn, want God zelf is ons licht! Zie je dat ook? Het komt uit de Troon, waar ook het Lam zit! De troon versierd met twee kronen… Voor God en voor het Lam.

 

De paarse lucht, intens paars. De kleur van lijden en de kleur van koninklijke majesteit; de kleur van het gescheurde voorhangsel en van Jezus kleed. De stad: Gods Hand is nog bezig met onze toekomst. Hij schildert met de kleuren van Zijn Trouw! Zie dat ook? De regenboog heeft Hij in Zijn handen. Dat belóófd wat! Wat geen oor heeft gehoord en wat geen oog heeft gezien, iets wat ons meest intense lijden overstijgt… dáár is Hij mee bezig! Hij- de Alpha en Omega, die het begín in Zijn Handen heeft en óók het einde absoluut.

 

En dat wáter! Dat bruist! De rivier die door de stad heen glinstert als kristal. Ook daarin weer de kleuren van Gods Hand, de kleuren van de huid, de kleuren van leven. De kleur paars van Zijn majesteit. De hele plaat mag Gods leven ademen.

4 Reacties

  1. Hennie

    Wat prachtig zeg!! Zo mooi geschilderd met zo’n prachtige kleuren! Echt super!

    Antwoord
  2. Nanda

    Prachtig Bettuelle!!! Dit gedeelte spreekt me altijd enorm aan. Heel mooi!

    Antwoord

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This