door | donderdag 15 juni 2017 | UITZOEKEN | 4 reacties

Dit lieve schilderij van 30 bij 30 mocht ik in opdracht maken ter bemoediging. Wat fijn om dat te mogen doen.

Klik verder voor meer detailfoto’s.

 

Gemaakt mét acrylverf en mezelf uitgedaagd door “gewoon” 5 basis kleuren te gebruiken…!

En ja, ik heb gescheurd uit de Bijbel. Ik heb tal van Bijbels liggen in huis voor de workshops Biblejournaling. Bij de kringloop voor een euro, mocht ik 7 exemplaren meenemen. Zo heb ik een ‘proefbijbel’ waarin veel deelnemers al dingen hebben uitgeprobeerd. Ik heb ook een ‘scheurbijbel’…

U omgeeft mij… van voor en van achteren… U legt Uw hand op mij. Het begrijpen… dat is te wonderbaar.

 

Onze God ként ons. Dat kan ons angstig maken… stel je voor dat iemand al je komen en gaan kent. Wanneer je zit en opstaat. Alsof iemand je stalkt. Door de ramen met een verrekijker in de avond. Iemand die jou bang wil maken en probeert om je te doorgronden.

Maar dat is God niet. Nee. God maakte je al in de baarmoeder. Dáár op die plaats wist Hij al welke talenten en gaven Hij in jou legde. Hij weet precies waar je goed in bent en Hij weet precies welke weg goed is om te gaan. Hij doorgrond je omdat Hij je maakte. Dat is veilig! Bij Hem is het veilig! God is niet iemand die met een verrekijker achter je aan loopt… Nee. Hij weet wat je gaat doen en wat Hem betreft, loopt Hij voorop en mag je achter Hem aan.

 

Goede reis gewenst met God 🙂

Laat psalm 139 je bemoedigen op deze weg!

4 Reacties

 1. Sara Lindenhols

  Gaaf!! Ik heb ook een ‘scheurbijbel’. Op mijn werk werden 2 klassensets aan compleet versleten bijbels weggegooid. Daar heb ik er een aantal van ‘gered’ voor projectjes als deze. Zo heb ik een x voor een schilderij van de wetteksten uit deuteronomium een ‘voorhangsel’ gemaakt wat scheurde. Het gaat om de boodschap, niet om het papier toch ????????????
  Mooi gemaakt !!

  Antwoord
  • Bettuelle

   Ah dankjewel!!! Oh heerlijk, een set bijbels!! Wat een vondst! Nou, dan inderdaad beter maar verscheuren en verwerken tot iets moois dan bij het oud papier.

   Antwoord
 2. Marjolein

  Zooo prachtig!! Ook de betekenis!
  Supertalent!
  Liefs,
  Marjolein

  Antwoord
  • Bettuelle

   Oh dankjewel lieve Marjolein!! Hoezo supertalent, zegt de getalenteerde zelf 😀 !!

   Antwoord

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This