Januari 2021. Bijna elke dag een Bijbeltekst om over ’te bomen’. Samen wandelen door een Bijbels bos met betekenisvolle bomen. Ik hoop dat jullie er net zo naar uitzien als dat ik dat doe. Het was een hele klus om de bomen uit te zoeken, geloof me, in de Bijbel staan enorm veel teksten over bomen. “Door de bomen het bos niet meer zien”, hoe toepasselijk.

In januari staan hun takken kaal en koud naar boven te wijzen. De laatste tijd heb ik er vaak naar gekeken. Je kunt ze grimmig vinden. Op koude dagen lijken het wel akelige, vergroeide vingers die boos en kil naar de hemel wijzen. “God, waar bent U als ik U nodig heb?’ Zoals mensen dat kunnen doen in het koude en dorre seizoen van hun leven. Maar in de wintermaanden zijn er ook groene bomen. Denk aan de groene conifeer of de dennenboom die onder de witte sneeuw zelfs nog groen uitpiekt. En wist je, dat in het Midden Oosten de altijd groene Eikenboom groeit? Je kunt ze optimistisch vinden. Op koude dagen toch nog groen grijnzen en wapperen alsof het lente is. Hoe mooi dat God dit allebei in de natuur naast elkaar zet. Die twee uiterste bomen en álles daar tussenin. Als de psalmen zeggen dat de natuur verhaalt van Gods majesteit, dan is de natuur het levende bewijs dat Hij bestaat! En já, dat is nu exact wat de bomen ons willen vertellen.

En verder, zijn het de bomen die met hun eeuw overstijgende leeftijd, stille getuigen zijn van de gebeurtenissen in de wereld. Vanaf hun hoogte overzien zij hun omgeving. Bezien de mensheid, hun komen, hun gaan, hun grillen en grauwen, hun liefhebben en houden. Ze hebben ons zoveel te vertellen…

Wacht, het is God, Hij heeft ons door al die verschillende bomen, zóveel te vertellen! Dat gaan we beleven in deze challenge!

Deze poster is het mooist, uitgeprint op wat dikker papier. Dan kun je de afbeeldingen eventueel ook gebruiken als tabjes in je Bijbel óf in je artjournal. Ik ga zelf tijdens deze januari maand ook een artjournal bijhouden en zal dit plaatsen ter inspiratie. Daarnaast zal het team van Biblejournaling Nederland ook bijdrages leveren ter inspiratie. Dat we elkaar maar inspirerend mee mogen nemen en een verdieping vinden in ons geloof – in onze relatie met God en de weg die Hij met ons wil gaan.

Tot 1 januari 2021! Liefs Bettuelle

5 Reacties

 1. Hendrika van Delden

  Wat prachtig!! Deze bomen krijgen een mooi plekje in mijn Bijbel! Nog geen uur geleden bezig geweest met de boom aan waterstromen uit Psalm 1. Heel ’toevallig’ 🙂

  Antwoord
  • Bettuelle

   Zó mooi om te horen! En dankjewel!

   Antwoord
 2. Margrietha

  wat gaaf weer! Nu alweer zin om in mijn eigen tempo aan deze challenge mee te doen. Heel erg bedankt alvast voor het organiseren.
  Liefs Margrietha

  Antwoord
 3. Jacqueline Stolk

  Mooie aanzet Bettuelle, deze bomen-poster.
  Ik heb hem net uitgeprint.
  Gisteren mijn crea spullen zoveel mogelijk geordend, want.. iets met bomen en bos 😉 … zodat ik wat beter kan overzien welke materialen ik heb en wil gaan gebruiken voor deze #bomenindebijbel-challenge. Grote dank dat jij je creativiteit en je gedachten over en met God met ons wilt delen. Ik denk dat ik niet teveel zeg als ik zeg dat je mij en vele anderen inspireert om op deze manier Gods woord te lezen en te verwerken!! Ik hoop op mijn eigen tempo weer mee te doen. Gods zegen ❤

  Liefs Jacqueline

  Antwoord
  • Bettuelle

   Hoi Jacqueline, ontzettend bedankt voor je lieve woorden. Ik zie zelf ook uit naar wat God ons brengt!

   Antwoord

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This