door | dinsdag 26 november 2019 | Biblejournaling challenge Achter Jezus aan

Laat je komst met vrede zijn. Altijd.

De vorige keer hebben we stof van onze voeten afgeschud. We zijn in vrede gekomen en dát blijven we gewoon doen. Dat is wat God van ons vraagt en met Hem aan onze zijde, met Hem voor ons uit en met Hem achter ons, kán dat. Vrede.

Efeziers 6 beschrijft een soldatenoutfit. Dat is nou niet persé een beeld van vrede. Maar, we weten het, soldaten zijn er ook om vrede te bewaren. Om vrede te bewerken. En onze schoenen hebben we nodig om het kwade ook laag aan de grond te houden. Onder onze voeten. De Romeinse sandaal van een soldaat was een stevig exemplaar met een dikke zool en ijzeren noppen eronder. Voor grip op de weg en bescherming van de voet. Zo’n sandaal mogen we dus dragen.

Spreuken 15 vers 1 zegt het zo: een vriendelijk antwoord sust de woede.

Galaten 5 vers 22 leert ons dat vrede een vrucht van de Geest is. Vrede in ons wezen, vrede met wie we zijn.

De boodschap van het evangelie zélf is een boodschap van vrede. God die ons vergeeft en de genade daarvan. De genade van het doorgeven van de vergeving. Kolossenzen 3vers13

Vrede is een zegen die God ons meegeeft op onze levensweg. Dat lezen we bijvoorbeeld in psalm 29 vers 11 of Numeri 6 vers 24-26

Wie in vrede wil leven, vermijdt het kwade en roddelt niet, liegt niet. 1 Petrus 3vers10

Wie in vrede wil leven opent de handen en ontvangt. “MIJN vrede geef ik je” zegt Jezus zelf.

Ontvang dan. Johannes 14vers27

Allemaal vréde, het komt in verschillende vormen naar ons toe. We mogen in deze vormen ook de vrede uitdragen. We wandelen in vrede, onze tred is licht!

Breng onze onrust tot rust – Sela

…een sjabloon! (misschien moet je dit exemplaar even op de gewenste grootte maken in een programma zoals Word.)

0 reacties

Pin It on Pinterest

Share This