De zondagen zijn niet opgenomen in deze challenge! Maar we hebben in het blog van gisteren gelezen waarom zingen zo belangrijk is en dat het onder andere ook vrijheid brengt. Nu de kerken gesloten zijn op zondag leek het me toch goed om vandaag nog eens de nachtegaal in mijn Bijbel te zetten als herinnering, ondanks de gesloten kerken, wel te blijven zingen! Het zou toch vreselijk zijn als we op de zondagen weer naar de kerk mogen, de muziek zet de eerste noten in… en wij moeten kuchen en hoesten voordat we een noot enigszins hoorbaar van onze stembanden afkrijgen. Wanneer zong jij voor het laatst? Een kerkdienst op zondag helpt je om te zingen maar zing, wat God betreft, gewoon… steeds… elke dag. Hieronder heb ik een lied geplaatst om mee te starten deze morgen. Keep singing!

Vrijheid

Dinsdag volgt er een uitgebreider en verdiepend blog over vrijheid. Natuurlijk. Want dan is het 5 mei, bevrijdingsdag. Maar hoor eens, als Jezus verkondigt dat we in Hem werkelijk vrij kunnen zijn, dan kán dat. “there’s a better life” zingt Zach Williams … Het refrein zegt “Als je nog pijn hebt, Hij is degene die de pijn van je af neemt. Als je boeien hebt, Hij is degene die ze kan breken”… Laten we daar dinsdag maar dieper op ingaan.

Creatieve verwerking

En ik vind het zo leuk om jullie even een inkijkje te geven hoe ik aquarelverf gebruik in de Bijbel! Daar zit ook iets in van ‘vrijheid’. Misschien heb je er wat aan als je zelf in de Bijbel aquarelverf gebruikt.

5 Reacties

 1. Willemien

  PRACHTIG

  Antwoord
 2. mirjam

  O wat breng je dat toch weer lekker makkelijk! Voor mijn gevoel mis is het stukje tussen het eerste en tweede filmpje😉 maar dat zul je vast met een bedoeling hebben gedaan, in het teken van vrijheid en niet na maken☺️. maar ja….dat vind ik nu juist zo lastig. Maar ik ga het proberen.

  Antwoord
  • Bettuelle

   Haha já! En ik werk zo tussen de bedrijven door dat ik er niet aan toe kwam, alles op te nemen! Dan maar zo, dacht ik. Volgende keer dan maar een tussenfase, ofzo!

   Antwoord
 3. Irma

  Mooi! Tegen kreukels kun je ook de droge bladzijde voorzichtig strijken, met een leeg kopieerpapier ertussen

  Antwoord
  • Bettuelle

   Ja dat is waar ook! Ik doe dat nooit maar dat is een hele mooie aanvulling

   Antwoord

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This