door | zondag 12 maart 2017 | Biblejournaling challenge 40 dagen | 0 Reacties

12-03-2017

Vandaag wordt er geen tekst aangeboden vanuit de 40dagenchallenge maar een rustdag… Als je van plan bent om vandaag teksten uit de challenge bij te werken, vind je hieronder nog wat inspiratie van pagina’s die ik de afgelopen week maakte over Jozef. Al wist ik al van tevoren dat deze week over Jozef en Jezus zou gaan, over hun koningschap en hun levensreddende rol … toch was het opnieuw een prachtige levende boodschap! En het liet me opnieuw zien hoe de Bijbel met al die verschillende verhalen, zo goddelijk in elkaar zit. Zo absoluut voorgedacht!

Het was niet mijn bedoeling om de jas zo gescheurd te tekenen. Ik wilde gewoon een móóie jas tekenen. Veelkleurig! En een paar verwijzingen naar de dromen van Jozef erin. En dan de vrolijk,  wapperende jas, laten vervagen in de tekst, zodat de tekst nog goed leesbaar zou zijn. Maar tijdens het inkleuren gebeurde het dan toch perongeluk… de wegwapperende paarse en rode binnenzijde vervormde tot een gescheurde en met bloed besmeurde jas. Hé. Dat was nou niet de bedoeling… Zo kan dat dus gaan. Het word anders dan ik van te voren in gedachten had. Maar het klopt wel.

Voor vandaag een luisterlied… een lied over hongerige mensen, aansluitend bij de laatste verzen uit Genesis 41…

Keith Green: “Go to the hungry ones”

Op dit plaatje gaat Jozef naar de ‘hungry ones’, al weet hij daar zelf nog niets van en kan zich nog niet voorstellen hoe Gods plan zich zal uitrollen! Op dit moment is hij allicht alleen maar bezig met zijn ellendige situatie.

Ik weet niet of jullie trouwe volgers zijn van de nieuwsberichten. Maar ook als je niet zo’n trouwe nieuwslezer bent… kan ik me voorstellen dat flarden van wereldgrootse gebeurtenissen, nare kriebels in de buik kunnen geven. Wat brengt de toekomst? Hoe zullen de volken op elkaar reageren?

Wat Jozef wél deed was, volgen in gehoorzaamheid aan zijn Heer. En dat is dan uiteindelijk toch de veiligste plek, de gehoorzaamheid aan Jezus, brengt je, waar je moet zijn…

Daarom nog een extra song… een Nederlandse als luistertip… ogen dicht, ontvangen en geniet!!!

“Steeds wanneer jouw loflied klinkt” van Martin Brand

(origineel: “When I hear the praises start” van Keith Green)

Lieve Lezers! Een fijne dag en ik wens je een ontmoeting met onze God! 

0 reacties

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This