Dag lieve lezers,

De 40 dagentijd kent ‘van oudsher’ de regel dat de zondag buiten de 40 dagen valt. Vraag me niet waarom. Ik vond het voor deze challenge een goede reden om die rust erin te houden. En de zondag te kunnen gebruiken om eventueel een dag in te halen.

Maar dat is voor vandaag wel kaal, geen blog over een bijbeltekst. Dus heb ik voor nu een ienie-mienie tekeningetje gemaakt om de komende lente in beeld te brengen. Ik vind het zo mooi, dat ze gewoon door de dorre blaadjes heenkomen. Heb je dat wel eens écht gezien? Ze boren zich soms letterlijk door dode blaadjes heen! En hun kwetsbare kopjes kunnen echt heel wat wind en regen doorstaan! Dappere mooie witte kleine bloemetjes!

Komende week komen er bijbelteksten voorbij in de challenge die ook verdrietig zijn. Het verraad van Jezus, de verkoop van Jozef… Gemene streken zijn er geleverd. En toch hebben zowel Jozef als Jezus, hun hoofd fier gehouden, hebben ze hun oog op hun Vader in de Hemel gehouden. En zo zijn ze niet ten onder gegaan aan verbittering. Juist die houding van vergeving bracht hen een sprankelende overwinning… !!!

Mooi toch, net zo mooi, als die kopjes van de eerste fragiele lentebloemetjes… de koude sneeuw of harde wind of striemende regen … dat dunne steeltje houdt de kopjes vast en ze blijven standvastig geloven in de lente… die kómt!!!

Nog een muziektip voor vandaag?

Jazeker! Opwekking 629 … dat is een prachtig lied voor vandaag!

Opwekking 629 – Als er vergeving is

2 Reacties

 1. catrina

  Op zondag hoeven Katholieken niet te vasten, want dit is de dag van God, een feestdag, die wordt gevierd in de kerk.
  Er is dan wel een ander soort vasten, want één uur voordat men een hostie haalt eet en drinkt men ook niet, hooguit een slokje water of medicijnen indien nodig.

  Meer weet ik er niet van, ik werk voor een Katholieke organisatie maar ben zelf Protestant 🙂

  Antwoord
  • Bettuelle

   Oh dankjewel catrina, voor deze extra informatie 🙂

   Antwoord

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This