9 april 2017

 

Zoals gezegd… van oudsher telt men de zondag niet mee in de 40 dagentijd. Maar joh, ik wilde zó graag de haan in mijn Bijbel als belangrijke reminder voor mezelf… om voor Jezus te stáán en te léven! Prijs God- dat Hij ons met Pinksteren de Heilige Geest gaf en dat we daarom – net als Petrus láter- mogen vertrouwen dat God ons de woorden in de mond zal leggen!

Maarjá, in onze dagelijkse sleur is het zo makkelijk om Hem te ‘vergeten’ of aan Hem ‘voorbij te gaan’… en dáár, in onze dagelijkse sleur, begint toch juist de rest van je leven. Vanuit die alledaagse sleur; de dingen die moeten, dát is het startpunt van de “rest”.. Het slapen, ontwaken, eten, ontmoeten, werken, fietsen, autorijden, boodschappen doen… noem maar op. Juist in dat alledaagse, wil ik Hem dienen… wil ik schitteren voor Hem? Nou, dan begint dat dáár! Wil ik dat Hij me kan gebruiken? Nou, dan moet ik eerst eens zien dat ik in die alledaagse sleur Hem ontmoet. De deur dichtdoen en Hem ontmoeten.

 

Juist dus, vandaar die veer…

Bij deze haan maakte ik een “boekenlegger” of “leeslint”  in de paars-blauwe kleuren van zijn verenkleed. Eigenlijk om daarmee een extra herinnering voor mezelf, toe te voegen. Misschien schrijf ik er nog een bijbeltekst of een gebed- achterop.

 

Ik wil graag met jullie delen hoe ik deze boekenlegger maakte en hoe ik het daarna aan een lint bevestigde en vast heb geplakt! Lekker veel foto’s en weinig tekst dus vooral: nadoen! Ook leuk idee als lief kaartje… Klein maar fijn 🙂 Of maak 10 van deze veertjes en hang ze aan een mobile – kleerhanger … versiering voor pasen.

 

Eerst de vorm van de veer met grijs potlood op Aquarelpapier

Dan inkleuren met blauwe waterverf; dun opsmeren! Droog laten worden.

 

 

Maak nu met een dun kwastje, natte strepen op de veer!

 

 

 

Pak dan paarse waterverf en stip deze aan op de natte strepen. Begin bij het midden en laat in het water uitvloeien!

Pak desgewenst nog een andere kleur paars of roze en stip deze aan de andere kant van de natte streep aan. Zo vloeit de kleur mooi in elkaar over!

Zoals je zit zet ik met de paarse kleur aan de kwast, ook een paar kleine streepjes op een droog gedeelte van het blauw!

Als de veer droog is, knip ik het uit. Er ligt ook een gummetje op de foto. Als je het mooier vindt, gum je de grijze strepen uit! Ik heb de grijze potlood op sommige plekken uitgegumd maar vooral bij de middennnerf laten staan. Een echte veer heeft daar ook een beetje een grijzige witte look. Dus ik vond de grijze potlood wel mooi daar!

Ik zet met de zwarte pen nog een paar accenten: een páár! Niet te veel!!

Ja, nu een mooi lintje opzoeken en achterop vastplakken. Ik plakte het vast met Coccoina-lijm. En voor de versteviging een plakbandje eroverheen. Met dezelfde lijm plakte ik het lint vast in de binnenband van de Bijbel.

 

Hope you enjoy…

 

Fijne zondag!

 

 

 

 

 

0 reacties

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This