Psalm 105

Als ik tijden niet heb opgekeken

Het intiem contact met U ontweken

Mij dan voorzichtig tot U wend

Wordt het schuldgevoel vervangen

door een immens diep verlangen

Is Uw liefde

óngekend

Op het leesrooster van deze challenge, slaan we de zondag over. Er staat geen tekst en er is geen vogel. Het is een rustdag. Zo had ik het bedacht. Maar psalm 105 die gisteren in het blog voorbij kwam, wilde zo graag geschilderd worden. Dus daar maakte ik de zonsopgang met ‘een zingend vogeltje’. Een gewoon vogeltje uit eigen fantasie. Die, net zoals de aalscholver van gisteren, zich opwarmt en zingend wakker wordt in de zon. En ik schreef voor jullie een klein blog… omdat het kan en omdat ik daar van hou. Omdat ik wens dat we ons allemaal tot God wenden en Hem vinden. Het is alweer, de derde zondag op rij, een aanmoediging om te zingen. Zingen overstijgt het praten. Al zingen we zo vals als een kraai. Een kraai is toch ook een vogel?! Zing! Zing! Zing!

Dat Uw zon mij maar mag verwarmen en omarmen. Dat Uw liefde maar overstijgen zal, al de pijn en het ongemak. Dat ik, zoals de kleine zanger op de tak, U tegemoet kom met een lied. Zingend over Uw grote wonderen en zinnetjes als “U bent bij me” en “U vergeet mij niet”. Liedjes die verhalen over Uw grootsheid en schoonheid, zoals “er is kracht in het bloed” en “U bent trouw in wat U doet”. Woorden die mij het piekeren beletten en mijn gedachten verzetten. Vanuit mijn kleine omgeving naar een intense beleving. Vanuit mijn eigen kleine zijn naar Uw grote plannen en Uw diepe pijn… om de mensen die verloren zijn geraakt en over harten die kapot zijn gemaakt. Mijn zingen brengt me dichter bij U en mijn egoïsme drijft weg. Mijn eigen stem wordt een fluisteren en ik hoor beter wat U zegt. Mijn woorden prijzen U als helder water, het sprankelt en danst als fris geklater.

Zo schijnt Uw zonlicht dansend op mijn huid. Mijn zingen wordt een jubelen, ik zing het uit! Mijn woorden vinden U én andersom word ik door U geraakt. Hiervoor is mijn stem gemaakt. Zingen is nooit nutteloos meer, ik zing en ik zing voor Mijn Heer!

Creatieve verwerking

Bij het blog van 2 weken geleden “Zingen op zondag” is middels een filmpje goed te zien hoe ik een pagina opmaak. Deze foto laat een tussenstap zien. Kijk, laag 1 bestond uit veel water en uit geel, oranje en een héél klein beetje paars. Langzaam aan bouw ik van daaruit steeds meer kleuren en dieptes op.

De alerte kijker heeft al gezien dat ik ook iets anders heb gebruikt dan aquarel. Dat klopt. Ik heb ook krijtjes gebruikt, witte, gele, oranje en zelfs een beetje rood en blauw op de vogel. De krijtjes zijn dekkend én wateroplosbaar. Vooral de witte gebruik ik wel vaker om wat accenten te leggen. Met de witte heb ik nu getracht een wat mistig aanzicht te krijgen boven het water.

2 Reacties

  1. Rianne

    Wat prachtig beschreven!!!

    Antwoord

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This